Elstartolt a Bocuse d’Or Gasztrokörút

Szerző: | 2015.06.10 | Események, Hírek

Molnár Gábor, a Bocuse d’Or 2015-ös világversenyén 13. helyezést elért séf különleges vacsorájával június 5-én este elindult a Bocuse d’Or Gasztrokörút, amely első állomásának a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálló adott otthont.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia szervezésében 9 hónapon át tartó, 9 alkalomból álló eseménysorozat célja, hogy országos bemutatkozási lehetőséget biztosítson az európai verseny hazai elődöntőjében induló versenyzők számára. A Szigetközi Friss Víz kiemelt támogatásával elindított rendezvénysorozat különlegessége, hogy a séfeknek a helyszínek jellegét, természeti adottságait, terményeit és hangulatát figyelembe véve kell összeállítaniuk a menüsort. Az időközben megrendezésre kerülő hazai selejtező versenyek és döntő eredményeképpen derül majd ki, hogy ki képviseli hazánkat a 2016-ban, Budapesten megrendezendő európai döntőben.

A Szidóniában az 50 fős vendégkörnek a menüt összeállító Molnár Gábor – aki jelenleg a müncheni Geisel’s Vinothek mártás- és halrészlegének vezetője – elmondta: az egyszerű, hagyományos magyar alapanyagokat a 21. századi formában kívánta megmutatni. Az ötfogásos menüben megjelent a mangalica, a magyar szivárványos pisztráng és a kacsamáj, csakúgy, mint a vadturbolya, a csalán és a vad citromfű is – utóbbi két növény egy részét a Röjtökmuzsaj felé tartó útja alatt, a folyópart mellett maga gyűjtötte, mert fontosnak tartja a természet kincseinek felfedezését.

A Bocuse d’Or Gasztrokörút második állomása Veszprém lesz, a rendezvénynek július 4-én a Villa Medici ad otthont, Pesti István séf közreműködésével.