Erdőtelepítés a Climate Action és a balatonszemesi Kistücsök együttműködésében

Szerző: | 2023.06.16 | Hírek

Erdei piknikkel összekötött projektbemutatót tartott a Climate Action és a balatonszemesi Kistücsök Food & Room 2023. június 15-én. A két szervezet együttműködésében telepített erdőterületre szervezett esemény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a fenntarthatóság fontosságára. 

„A Climate Action és a Kistücsök együttműködésével közösen teszünk annak érdekében, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a fenntarthatóság fontosságára. Ennek érdekében aktívan részt veszünk egy közel 5 hektár nagyságú erdő telepítésének támogatásában, Balatonszemes területén. Az erdőtelepítés kezdeményezés célja, hogy hosszú távon javítsa a környezeti állapotot és csökkentse a szén-dioxid-kibocsátást. Az újonnan létrejövő erdőterület széles körű ökoszisztémára és élővilágra ad otthont, miközben számos környezeti előnyt nyújt a helyi közösségnek.” – mondta el dr. Gremsperger Gábor, a Climate Action ügyvezetője.

Az 1992 óta a Csapody család vezetésével működő Kistücsök működési koncepciójában is nagyon fontos szerepet kap a környezeti és társadalmi fenntarthatóság. „Alapvetően fontos számunkra, hogy minél közelebbi forrásból szerezzük be alapanyagainkat, tiszteljük azokat és folyamatosan figyeljük az elérhető termékeket. Ezzel nem csak a környezetünket védve, de szem előtt tartva a helyi közösségek támogatását is. Bízunk benne, hogy a most létrejött erdőtelepítési projekttel még nagyobb mértékben hozzájárulhatunk környezetünk fejlődéséhez.” – mondta el Csapody Bence, a Kistücsök Food & Room szállodavezetője.

Csapody Bence (balra) és dr. Gremsperger Gábor a Kistücsök Food & Room és a Climate Action erdőtelepítési együttműködéséről nyilatkozik

A Climate Action és a Kistücsök Food & Room közös projektjükkel szeretnék hangsúlyozni, hogy a turizmus-vendéglátás is felelősséget vállalhat a fenntarthatóság előmozdításában. Az erdőtelepítés mellett a két szervezet további kezdeményezéseken és kampányokon keresztül igyekszik tudatosítani az emberekben a környezettudatosság fontosságát – áll a Kistücsök Food & Room szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Ez a partnerség is példa arra, hogy a közösség és a vállalatok együttműködése révén képesek vagyunk hozzájárulni a fenntartható jövőhöz. A Climate Action és a Kistücsök Food & Room  továbbra is ösztönzi és inspirálja másokat, hogy hasonló kezdeményezéseket hozzanak létre a fenntarthatóság terén, és összehangolt erőfeszítéseik révén pozitív változást érjenek el.
_________________________________________________
Fotók: Kistücsök Food & Room/Csapody Bence