Étterem és mozi egyszerre

Szerző: | 2016.01.13 | Hírek

Az ital és étel moziban való felszolgálása csak első olvasatra meglepő. A brooklyni Metropolitan Avenue-n található Nitehawk nevű mozi-étterem tulajdonosai film- és ételrajongók, és abban bíznak, hogy a vendégek is hasonlóképpen gondolkodnak.

Itt a filmnézés közben könnyen lecsúszik egy-egy Negroni koktél, de akár el lehet szürcsölni egy pohár prosecco-t is, ha már a valaki unja a kólát. A ház specialitása az úgynevezett ír katolikus kávé, ami nem más, mint Jameson whiskey, Fazenda kávészirup, Averna keserűlikőr, száraz vermut és Angostura keverék. Utána állítólag jól csúszik a következő „szerény” kalóriamennyiségű tál: hot dog marhahúsból, bostoni sült bab, házilag aprított hagyma és sült krumpli, némi salátával.

Az étlap elég terjedelmes, a szokásos mozis ropogtatnivalókon – mint a karamellás pattogatott kukorica kívül lehet választani például gombás rizottót, fasírtokat, quesadilla-t, sajtokat és hideg tálakat, hamburgert, halas taco-t vagy meleg kolbászt kukorica lepénnyel. Érdekesség, hogy egyes filmekhez külön is ajánlanak harapnivalókat, ilyen például a népszerű kecskesajtos szendvicsük. Rendelni pedig filmnézés közben is lehet, hiszen a pincér rendszeresen körbejár és összeszedi a cetlire írt kívánságokat.

A Nitehawk nemcsak a legújabb filmeket vetíti, hanem tulajdonosai speciális tematikájú filmestéket is rendszeresen tartanak. A mozitermek kicsik, a kettesével elhelyezett székekhez egy asztal is tartozik. Ha mégis a filmvetítés után szeretne valaki enni, akkor ennek sincs semmi akadálya, hiszen van egy külön éttermi és bár rész is, ahol a Ha felmutatja a vendég a mozijegyét, kap egy ingyen sört vagy üdítőt is.