Ez az iparág nagyonis eleven

Szerző: | 2020.10.16 | Arcok

Egy ikonnal, Clare Smyth-szel beszélgettünk a tallinni Bocuse d’Or alkalmából.

Ma van a Bocuse d’Or második versenynapja. Mik a benyomásai az első nap után Tallinnban?

Nagyon jó nap volt a tegnapi, amikor elképesztő magas színvonalat diktáltak a versenyzők, láttunk néhány top csapatot dolgozni. Nagyon sokat kóstoltam, ami különben nagyon nagy felelősség, hiszen a tányér minden apró összetevőjére figyelnünk kell. De összességében tényleg igen magas a színvonal, a világ legjobb ételeinek egy része most itt van.

Ön hogyan foglalná össze a Bocuse d’Or fontosságát?

Ez az a verseny, amely összefogja szinte az egész világot. Itt vannak ezek a top csapatok, amelyek éveken át készülnek arra, hogy részt vegyenek a Bocuse d’Oron. Nem sajnálják az időt, hogy maximálisan a fejlődésükre koncentrálhassanak. Nem is nagyon tudom mihez hasonlítani, talán olyan, mint a sportban a világbajnokság. A versenyzők mindent alárendelnek a célnak, és maximálisan tiszteletben tartják mindazt, ami azzal jár, hogy egy egész országot képviselnek.

Most az egész iparág válságban van. Ennek tükrében milyen érzés most ott lenni, együtt lenni, újra találkozni ezzel a sok szakmai kiválósággal egész Európából, sőt, ünnepelni ezt a szakmát úgy, ahogyan már nem ünnepeltük vagy nyolc hónapja?

Emiatt is fantasztikus itt lenni, és megmutatni, hogy bármire képesek vagyunk. Képesek vagyunk biztonságban együtt lenni egy ilyen nehéz időszakban is. Mindenkit, aki itt van, többször és folyamatosan teszteltek az érkezés előtt és közben is. Ezekben az időkben talán fontosabb, mint valaha, hogy lehetőséget teremtsünk az összefogásra és az együttlétre. Ebben a gasztronómiának kiemelkedő szerepe van, és most alkalmunk van megmutatni, hogy ez az iparág nagyon is eleven. Erről is szól ez a két nap, hogy jó hangosan életjelet adunk.

FOTÓ: CORE BY CLARE SMYTH 2020.

A TELJES INTERJÚT A VENDÉGLÁTÁS MAGAZIN KÖVETKEZŐ SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK MAJD.