Fagylaltba álmodott sütemények

Szerző: | 2017.06.28 | Céghírek, Hírek

A dunaharaszti belváros csendes mellékutcájában található, családias, de elegáns enteriőrrel rendelkező Karl Cukrászda az elmúlt hetekben a belváros szívében is nyitott egy új üzletet, amely kifejezetten a prémium fagylaltokra fókuszál.

Karl Zsolt számára a fagylalt szenvedély és szakmai kihívás, játék az ízekkel és textúrákkal. A cukrászmester a klasszikus ízek mellett számtalan újdonsággal várja a vendégeit, sőt, a ismert süteményeket is fagylaltba álmodja.

A fagylaltok mellett a sütemények is folyamatos kísérletezés tárgyát képezik, Karl Zsolt hisz benne, hogy a magyaroknak van igényük az újításra. A cukrászda kínálatában megtalálhatók a nagy klasszikusok, mint például a francia krémes vagy az Eszterházy torta, de a mester Chilében töltött éveit jelképező máktorta is részét képezi a repertoárnak.

A cukrászda nyári kínálatának szerves részét képezik a limonádé-különlegességek, a friss gyümölcsös smoothiek, illetve a különféle fagylaltkelyhek, és a fagylaltkínálat részét képezik a cukor-, illetve laktózmentes termékek is, amelyek egy része például rizs- vagy kókusztejjel készül.

Felkészülés Bolognára

Az olasz Caprigiani cég által életre hívott világverseny magyarországi fordulójában 2017-ben második helyen végzett és ezzel az európai döntőbe is akkreditálta magát Karl Zsolt. Az epre-málnás mascarpone fagylalt július végén Bologna-ban mérettetik meg Európa legjobb fagylaltjai között.

Karl Zsolt korábban dolgozott az Intercontinentalban, majd az érdi Pataki cukrászdában, több évet töltött Németországban, ahol egy panzió-kávézó-pékség családi vállalkozásban megtapasztalhatta, hogy mitől más, mitől több a német vendéglátás.

Bár élvezte a világlátást, hazai pályában gondolkodott, így – míg Németországban tanult, dolgozott, addig – Dunaharasztiban már építette a műhelyét. Az üzlet azonban többet kívánt, mint hitte, ezért elfogadott egy Santiago de Chilébe szóló felkérést. A chileiek neki köszönhetően ismerkedhettek meg a Torta Húngara-val, azaz a dobos torta chilei viszonyokra szabott változatával.

A hazatértét követően újra a Pataki cukrászda csapatát erősítette, majd belevágott a Karl cukrászdába, ahol természetes alapanyagokból, kényelmi termékek használata nélkül készíti különféle süteményeit, s idén végre egy régi álmát is valóra váltotta, s megnyitotta dunaharaszti Karl Fagylaltpalotáját, ahol végre annyiféle fagylaltot árulhat, amennyit csak szeretne.

További információ: http://www.karlcukraszda.hu/