Fagylaltozó és a tél

Szerző: | 2017.12.11 | Hírek

Hogyan tudja egy főleg jeges finomságairól ismertté vált cukrászda nem csupán túlélni a telet, hanem új termékekkel új közönséget is bevonzani a fagyos időben? A Wiener Szalon megmutatja.

A budapesti Corvin-negyedben 2015-ben nyílt Wiener Szalon egyedi fagylaltkreációival gyorsan közkedveltté vált. A nyári szezonban nem csupán az itt készülő jeges különlegességek, hanem a sütemények is vonzották a jó időben terasszal is üzemelő helyre a vendégeket, akik azonban akár egész nap reggelizhetnek is itt. A kínálatban ugyanis megjelent a bécsi virsli és a debrecziner (mindkettő mustárral és friss tormával), amelyekhez Bécsből érkeznek ugyan a hentesáruk, ám a péksütemények – mint ahogy a kínálat minden egyéb eleme is – már itt készülnek. Mindezt jól kiegészítik a klasszikus tojásrántották és omlettek, no meg a gondosan válogatott kávék.

Ám a fagylaltszezon végeztével más kerül a fókuszba. Itt kapható például a családi recept alapján készülő, könnyű, omlós bécsi fánk, ami mindig frissen kerül a vendégek elé. A tél specialitása pedig a Wiener Gombóc, ami mogyoróba vagy mákba forgatott hideg vaníliakrémet takar, szilva- vagy baracklekvárral töltve. És persze a karácsonyi időszakban előkerülnek itt is az ünnepi sütemények – bejgli, vaníliás kifli, stolen – amelyekhez jól csúszik a forralt bor.

A cukrászda tulajdonosa, Nicholas Göndöcs édesapja, Rudolf Peter Groissböck a 70-es években, Ausztriában építette fel a Groissböck néven ismert cukrászdát és kávézót. A család azonban úgy döntött, hogy Budapestre is elhozzák a bécsi ízeket, és egy igényes színvonalas, kizárólag természetes és bio alapanyagokból készített fagylaltozóval egybekötött kávézót nyitnak. Ennek lelke és arca Nicholas Göndöcs, aki egész nap megtalálható a cukrászdában, hogy személyes jelenlétével, a legmagasabb minőség iránti elkötelezettségével is motiválja az elhivatott csapatot.

És Nicholas ugyan Dél-Afrikában született, ám kiválóan beszél magyarul, és Budapestet megelőzően Madridban üzemeltetett egy bécsi stílusú kávéházat. Az állandóan mosolygó házigazdának tehát van összehasonlítási alapja, ám Budapestet vállalkozói szemmel is pezsgőnek és reményteljesnek látja. És mindez a Wiener Szalonban is érződik.