Falakat színezett újra a Royal vodka

Szerző: | 2016.11.02 | Céghírek, Hírek

A Royal vodka 2016 augusztusa és októbere között három szürke betonfelületet tett színesebbé a Színes Város projekt szervezésében, a Boráros téren, a Petőfi-híd pesti lábazatánál és a VII. Kazinczy utcában. A harmadik projekt, a Kazinczy utcánál található tűzfal dizájnját 3 terv közül, a közönség szavazatai alapján választották ki.

A 240 m2 nagyságú Boráros téri projekt 5 nap alatt készült el 80 liter festék felhasználásával. Három művész működött közre a kivitelezésben, a terveket Benkő Katalin képzőművész készítette. A Petőfi-híd pesti lábazatának terveit szintén Benkő Katalin készítette el, de a harmadik design – amelyre a közönség szavazott – megalkotója is ő volt.

royal-kazinczy1A beérkezett pályamunkák közül a Színes Város csapata választotta ki a három legjobbat, majd ezekre lehetett szavazni. Végül szeptember végén kezdődött a Kazinczy utca egyik tűzfalának festése. A helyszín kiválasztása sem a véletlennek köszönhető, hiszen a környéken rengeteg közkedvelt romkocsma és kerthelyiség is található.

A koncepció szerint Kazinczy Ferencre utalva a nyelvújításhoz köthető szavak jelennek meg játékos tipográfiával. Ezek a fej sziluettjével összefonódva alkotnak egységet, szimbolizálva a gondolat teremtő erejét.