Farsangi gasztroélmények Balatonlellén

Szerző: | 2018.01.17 | Hírek

Balatonlelle évek óta hangos a téli programjaitól, a helyi yachtclubban karácsonyi vásárral, téli vitorlásversenyekkel és műjégpályával igyekeznek vendéget csábítani a klasszikus szezonon kívüli időszakra, ám most az egész vállalkozói kör egy emberként mozdult meg, hogy közösen megszervezzék az I. Lellei Gasztro Farsangot.


A tavalyi tél a befagyott tóval és a hetekig sportolásra alkalmas jéggel sokak számára bizonyította, hogy a Balatonon télen is van élet, ezt felismerve a tó számos pontján szerveznek különleges programokat a hidegebb szezonban is.

Balatonlellén az adventi hétvége sikerén felbuzdulva – amikor kis túlzással elmondható, hogy megduplázódott Balatonlelle lakossága – helyi éttermek, cukrászdák és borászok összefogásával február első hétvégéjén vagyis február 3-án az I. Lellei Gasztro Farsangra várják az érdeklődőket.

A szervezők az alkalomhoz illő ételek és forró italok mellett egész napos élőzenével, jelmezversennyel, szelfiponttal, a legkisebbeknek játszóházzal és kézműves foglalkozással is készülnek. A rendezvénytéren felállított sátor kapuját 14 órakor nyitják, és egészen 22 óráig várják a kulináris élvezeteket és téli kalandokat keresőket.