„Fekete kastéllyal” száll versenybe a Buddha Bar Budapest

Szerző: | 2016.11.24 | Hírek, Italsor

A Buddha-Bar brand idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, és ebből az alkalomból koktélversenyt hirdetett, amelyben mind a 24 Buddha-Bar szálloda és outlet részt vesz.

A feladat olyan koktél készítése, amelynek Tanqueray Gin az alapja, valamint citromnak és cukornak is meg kell jelennie a koktélban.

A Buddha-Bar Budapest háziversenyét Ódor Lionel Robin nyerte, a kreációjának neve: Castle Black. A verseny győzteséről nemzetközi zsűri dönt, számos szempont alapján.

 

A Castle Black receptje:

Hozzávalók:

Mákkal infuzált Tanqueray Rangpur Gin (40 ml)

Fekete ribizlilé (20 ml)

Zabtej (15 ml) – Alpro vagy más natúr zabtej

Cukorszirup (15 ml)

Friss limelé (15 ml)

Szürke narancshab a koktél tetejére

 

Gin infuzálás:

Darált mák (100 g)

Tanqueray Rangpur gin (700 ml)

Egy hétig állni hagyjuk, majd alaposan szűrjük.

Hozzávalók a szürke narancshabhoz:

Tojásfehérje (5)
Zselatinlap (3)
Cointreau (50 ml)
Friss citromlé (50 ml)
Friss narancslé (150 ml)
Cukorszirup (40 ml)
Fekete ételfestékpaszta (fél bárkanál) – Rainbow Dust Pro-Gel – 25g elegendő 8-10 adag narancshabhoz

A szürke narancshab elkészítése:

A zselatint feloldjuk egy kevés szűrt gyümölcslében és cukorszirupban, felmelegítjük (nem szabad forrnia) és kevergetjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a maradék gyümölcslevet, Cointreau-t, tojásfehérjét és ételfestéket majd ezeket összekeverjük. A mixet habszifonba töltjük és lezárjuk. Egy 500 ml-es szifon esetében 2-3 habpatronra lesz szükségünk. Jól összerázzuk és hűtőben legalább 2-3 órán át hűtjük (24 óra ajánlott), hogy a zselatin megszilárduljon. A habnak sötétszürke színűnek kell lennie.

A koktél elkészítése:

A hozzávalókat jéggel összerázzuk, szűrőn át hűtött tulipán borospohárba öntjük (150-200 ml), melyet előzőleg fekete alumínium dróttal körbetekerünk, és palakő poháralátétre helyezünk. Tetejére szürke narancshabot fújunk, majd narancshéjjal, mákkal és rózsaszirommal díszítjük.