A Buddha-Bar brand idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját, és ebből az alkalomból koktélversenyt hirdetett, amelyben mind a 24 Buddha-Bar szálloda és outlet részt vesz.
A feladat olyan koktél készítése, amelynek Tanqueray Gin az alapja, valamint citromnak és cukornak is meg kell jelennie a koktélban.
A Buddha-Bar Budapest háziversenyét Ódor Lionel Robin nyerte, a kreációjának neve: Castle Black. A verseny győzteséről nemzetközi zsűri dönt, számos szempont alapján.
A Castle Black receptje:
Hozzávalók:
Mákkal infuzált Tanqueray Rangpur Gin (40 ml)
Fekete ribizlilé (20 ml)
Zabtej (15 ml) – Alpro vagy más natúr zabtej
Cukorszirup (15 ml)
Friss limelé (15 ml)
Szürke narancshab a koktél tetejére
Gin infuzálás:
Darált mák (100 g)
Tanqueray Rangpur gin (700 ml)
Egy hétig állni hagyjuk, majd alaposan szűrjük.
Hozzávalók a szürke narancshabhoz:
Tojásfehérje (5)
Zselatinlap (3)
Cointreau (50 ml)
Friss citromlé (50 ml)
Friss narancslé (150 ml)
Cukorszirup (40 ml)
Fekete ételfestékpaszta (fél bárkanál) – Rainbow Dust Pro-Gel – 25g elegendő 8-10 adag narancshabhoz
A szürke narancshab elkészítése:
A zselatint feloldjuk egy kevés szűrt gyümölcslében és cukorszirupban, felmelegítjük (nem szabad forrnia) és kevergetjük, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a maradék gyümölcslevet, Cointreau-t, tojásfehérjét és ételfestéket majd ezeket összekeverjük. A mixet habszifonba töltjük és lezárjuk. Egy 500 ml-es szifon esetében 2-3 habpatronra lesz szükségünk. Jól összerázzuk és hűtőben legalább 2-3 órán át hűtjük (24 óra ajánlott), hogy a zselatin megszilárduljon. A habnak sötétszürke színűnek kell lennie.
A koktél elkészítése:
A hozzávalókat jéggel összerázzuk, szűrőn át hűtött tulipán borospohárba öntjük (150-200 ml), melyet előzőleg fekete alumínium dróttal körbetekerünk, és palakő poháralátétre helyezünk. Tetejére szürke narancshabot fújunk, majd narancshéjjal, mákkal és rózsaszirommal díszítjük.