Felhívás a Gundel Károly-díjra való jelölésre 2023

Szerző: | 2023.07.13 | Hírek

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete Gundel Károly vendéglős és gasztronómiai szakíró munkásságának emlékére – számos társszervezet közreműködésével – 2023-ban is felhívást hirdet a Gundel Károly-díj elnyerésére.

A díjra az jelölhető, aki a magyar vendéglátás területén kiemelkedően sikeres tevékenységével minimum 25 éve jelen van, feddhetetlen szakmai múlttal és példamutató életúttal rendelkezik, a magyar vendéglátás történelmi hagyományait ápolja és annak megújulása iránt elkötelezettséget érez, a fiatal generáció szakmai fejlődését támogatja, valamint közreműködik a magyar vendéglátás népszerűsítésében.

Az elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.

A Gundel Károly-díj odaítélésére bárki javaslatot tehet. Ennek feltétele az MVI honlapjáról vagy INNEN letölthető adatlap kitöltése és visszajuttatása a szervezet címére 2023. szeptember 8. éjfélig.

Az Ipartestület a díjazottak nevét Gundel Károly születésnapja (szeptember 23.) előtt egy nappal, azaz 2023. szeptember 22-én, pénteken 11 órakor, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban tartott sajtótájékoztatón hozza nyilvánosságra.

A kitüntetés átadására 2023 októberében, az MVI Gálaebédjén, ünnepélyes keretek között kerül sor, a részletekről az MVI később ad tájékoztatást.

További információ a Magyar Vendéglátók Ipartestületének honlapján, a www.mvi.hu oldalon érhető el.

A Gundel Károly-díj adományozási rendjéről szóló szabályzat INNEN tölthető le.