Felmérés készül a turisztikai vállalkozások készségigényéről

Szerző: | 2023.05.16 | Hírek

A turisztikai vállalkozások készségigényét méri fel a PANTOUR európai partnerségi projekt kérdőíve.

A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége (VIMOSZ) konzorciumi partnerként tagja a PANTOUR európai partnerségi projektnek, amely az NTG (Next Tourism Generation Skills Alliance) nyomon követési projektjeként a képzés/oktatás és a turisztikai-vendéglátóipar közötti együttműködést kívánja erősíteni.

A konzorcium célja, hogy innovatív megoldásokat dolgozzon ki a turizmus készségigényének kielégítésére, olyan eredmények kifejlesztésével, mint pl.: ágazati készségfigyelő rendszer (Sectoral Skills Intelligence Monitor), készséglabor, oktatók forráskönyve, 2026-2036 közötti készségstratégiai terv. Eredményeinek kiaknázásával a PANTOUR az álláskeresők, a munkanélküliek és a turisztikai ágazatban dolgozó munkavállalók, a munkaadók és a kkv-k igényeit kívánja szolgálni. Ezért különös figyelmet szentel a munkaerő átképzésének és továbbképzésének a jövőbeli készségigények alapján.

Annak vizsgálatára, hogy van-e szakadék a turisztikai ágazat jelenlegi készségszintje és a 2030-ban szükséges jövőbeli készségek között, összeállítottunk egy kérdőívet, amelyben a három legfontosabb készségcsoport – digitális, zöld és szociális – jelentőségét kívánjuk feltérképezni a turisztikai-vendéglátó vállalkozások szemszögéből. A felmérés egyidejűleg zajlik tíz európai országban: Spanyolországban, Olaszországban, Hollandiában, Írországban, Portugáliában, Görögországban, Finnországban, Németországban, Bulgáriában és Magyarországon.

Ezúton szeretnénk felkérni Önt, hogy a kérdőív kitöltésével segítse a felmérést. A kérdőív ITT érhető el, magyarul tölthető ki, kitöltése 10-12 percet vesz igénybe.

Tisztelettel kérjük, hogy a kérdőív linkjét ossza meg munkatársaival is!

A GDPR előírásainak megfelelően a felmérés adatbázisát bizalmasan kezeljük. Garantáljuk a teljes anonimitást a teljes kutatási folyamat során.

A felmérés eredményeiről a PANTOUR honlapján és a kialakult partnerhálózatokon keresztül folyamatosan tájékoztatjuk a szektort.

Előre is köszönjük a közreműködésüket.

Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége
__________________________________
Nyitókép: 123rf.com