Felvillanyozva, nem keverve – koktélok a Gourmet-n

Szerző: | 2016.05.08 | Hírek, Italsor

 

Idén a belvárosi Blue Fox The Bar is részt vesz május 12-15. között a Millenárison megrendezett Gourmet Fesztiválon.

„Kétfajta, erre az alkalomra készült koktélt mutatunk majd be a kiállítás látogatóinak” – mondta el Felhősi Attila vezető bártender. „Azon gondolkodtam, hogy mennyi impulzus ér bennünket különböző színek, textúrák, illatok formájában  és csak töredékükre gondolunk ízként. Mi lenne, ha a számomra izgalmas érzeteket italban fogalmaznám meg?”

A Taste of the pine forest fantázianevű ital a hűvös fenyőerdők elképzelt ízét idézi meg. „Ez egy igazi, frissítő hatású nyári koktél, amelynek elkészítéséhez fenyőtüskelikőrt, eukaliptusz- és cédrus szirupot, valamint barna rumot használunk. Almalével keverve, lehűtve szervírozzuk.”- meséli Attila. Ennek a koktélnak az alkoholmentes változata is kapható lesz.

A Blue Fox másik különlegességét az elektromosság  ihlette. „Furmintot fuzionálunk egy parazsázsa nevű virággal, ami a lidokain egyik hatóanyaga. Az italhoz vodkát és grépfrútot keverünk, a kesernyés ízt napraforgómézzel ellensúlyozzuk.” – mondja Attila a Taste of the electric elnevezésű italukról, amelyet jég nélkül, egy villanykörte alakú pohárban szolgálnak majd fel a rendezvényen.