Fennállásának 50. évfordulóját ünnepli a RATIONAL

Szerző: | 2023.08.17 | Hírek

A Rational, a melegételek készítésére szakosodott vállalat idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a következő szlogennel: „Ha az étel ízlik, mindannyian ugyanazt a nyelvet beszéljük.”

Siegfried Meister 1973-ban alapította a mai Rational AG-t. 44 éven keresztül az ügyfelek előnyeire összpontosítva vezette a vállalatot: Ma egy ilyen korú vállalatnak joga van létezni, ha teljesíti feladatát, és ez a feladat az, hogy előnyt kínáljon az ügyfélnek. Ennek az előnynek a minősége határozza meg a sikert vagy a kudarcot.” Ez a filozófia ma is szilárdan rögzült a vállalati kultúrában. Ennek elérése érdekében világszerte több mint 2300 alkalmazott, köztük mintegy 500 mesterszakács áll napi kapcsolatban az ügyfelekkel, tudásukkal és tapasztalatukkal a vállalat DNS-ét alkotják. Főzési know-how-juk az alapja az olyan új termékek fejlesztésének, mint az iCombi és az iVario, illetve a ConnectedCooking, ami digitális hálózati megoldás professzionális konyhák számára.

Amikor Siegfried Meister 1973-ban megalapította a céget mindössze 18 alkalmazottal, senki sem tudta, hogy globális piacvezetővé válik. Ennek alapjait Meister 1976-ban alapozta meg, először az első Rational kombipároló feltalálásával, majd 1979-ben a szűk célcsoportra koncentráló stratégiával. Ez a stratégia kimondja, hogy a vállalkozás célja nem lehet a profit maximalizálása, hanem az, hogy növelje a hasznot egy adott célcsoport számára. A RATIONAL-nál ez azokat az embereket jelenti, akik e világ kereskedelmi konyháiban főznek, és ezáltal az őket a lehető legjobban támogató főzőrendszerekre specializálódott csoportra. 1983-tól Landsberg am Lechben csak kombipárolók kerültek összeszerelésre. A 2019-es sikertörténetet az egymilliomodik darab koronázza meg. A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy 1992-ben az iVario elődjeit építő francia disztribúciós partner, a Frima leányvállalata lett. 2018-ban a FRIMA végérvényesen RATIONAL lett.

A Rational 50. évfordulós mottója | Fotó: Rational

Mivel a Rational a jövő cégének tekinti magát, nemcsak visszatekint, hanem 50 évre előre is. Az Euromonitor a KTCHNrebel online magazin számára készített tanulmányt, amely olyan kérdésekkel foglalkozott, mint „Hogyan vásárolnak élelmiszert a vendéglátóipar számára 2073-ban?”, „Hogyan állítják elő és dolgozzák fel az élelmiszereket?”, „Hogyan szolgálják fel az ételeket?”. Eredmény: az éttermek 2073-ban is működnek majd, és az automatizálásnak és a digitalizációnak köszönhetően a szakácsoknak egyre több idejük lesz kreativitásukra.

Dr. Peter Stadelmann, a Rational vezérigazgatója így nyilatkozott: „A gyors étkezés és az éttermi étkezési élmény közötti különbség a következő évtizedekben továbbra is el fog térni. Ez nagyszerű hír az étkeztetési szektor számára. Mert mi, emberek, pontosan ilyenek vagyunk.Olyan pillanatokat élhetünk át, amelyek messze túlmutatnak a puszta kalóriabevitelen: egyedülálló hangulatukon, a jövőben még figyelmesebb kiszolgálásukon és azokon az ételeken keresztül, amelyek soha nem látott kreativitás révén történeteket mesélnek el. Meggyőződésem, hogy a jövő technológiái egyedülálló lehetőséget tartogatnak a vendéglátóipar számára. Ezért hajrá 2073, jövünk!”
________________________________________________________________________________________________________________________________________

Főzőbemutatóinkra Budapesten az alábbi linken lehet továbbra is jelentkezni:
https://www.rational-online.com/en_xx/see-for-yourself/rational-live/hu/

Kapcsolat:

RATIONAL Magyarország
Bemutató- és tréningközpont

1152 BUDAPEST
Szentmihályi út 167–169
AsiaCenter, Nyugati szárny 2. emelet

Tel.:+36 30 200 8212
E-mail: info-hungary@rational-online.com
Web: https://www.rational-online.com
Facebook http://facebook.com/RATIONAL.AG

Twitter http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube http://www.youtube.com/user/RATIONALAG
LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/rational-ag/

(X)
______________________________________________________________
A nyitóképen: az első Rational kombipároló 1976-ból | Fotó: Rational