Fenntarthatóság a gyakorlatban: A Rational elnyerte a GreenMLA díjat

Szerző: | 2021.08.19 | Hírek

Július végén Peter Wiedemann technológiai vezető és Robert Munday marketing- és ügyfélmegoldásokért felelős alelnök megkapta a Green Management & Leadership Award (GreenMLA) díjat a Rational tevékenységéért Landsberg am Lechben. Ezzel a díjjal a vállalat ismét bebizonyította, hogy olyan szempontok, mint a környezet, a szociális kérdések és a munkavállalók fejlesztése is jelentős szerepet játszanak a vállalati döntésekben és a termékfejlesztésekben.

Fotó: Rational

A GreenMLA díj egy olyan kérdőív értékelésén alapul, amely többek között figyelembe veszi a zöld stratégiai célokat, a munkavállalók továbbképzését és a társadalmi, gazdasági és környezetvédelmi kérdések iránti elkötelezettséget.

A díjat dr. Bertram Lohmüller és dr. Rolf Pfeiffer professzorok – mindketten az Export-Akademie Baden-Württemberg GmbH tagjai – adták át a következő szavakkal: „A Rational nagyon jó pozícióban van az IMLead Heptathlon területén. A legjobb előfeltételekkel rendelkezik a fenntarthatóság kialakításához.” Mindenekelőtt a Rational iCombi és iVario főzőrendszerei tűntek ki ergonómiájuknak, energiatakarékosságuknak és tisztító vegyszereiknek, valamint a termékek tartósságának köszönhetően. De kiemelték a Rational önálló munkáját is.

Dr. Wiedemann szerint: „Örülünk, hogy a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk mérhető siker. De azt is tudjuk, hogy még mindig van olyan terület, amelyen javíthatunk.” Robert Munday hangsúlyozta, hogy a fenntarthatóság egyre inkább megkülönböztető tényezővé válik az ügyfelek számára: „Egyre több ügyfél aktívan kérdez a fenntarthatóságról, és mi konkrét adat formájában adhatjuk meg nekik a választ.” A Rational számára a GreenMLA díj annak a jele, hogy továbbra is intenzíven foglalkozik a fenntarthatóság kérdésével.

Balról jobbra: prof. dr. Bertram Lohmüller, Robert Munday, Peter Wiedemann, prof. dr. Rolf Pfeiffer | Fotó: Rational

(X)