Folytatódik a Sör mi több

Szerző: | 2017.04.27 | Hírek, Italsor

A Magyar Sörgyártók Szövetségének kiemelt eseménysorozata, a hazai sörkultúrát építő Sör mi több keretében hivatalosan is megnyitották a 2017-es sörszezont, miután a szimbolikus első korsó italt Schillinger Attila, a szervezet igazgatója csapolta.

Idén tovább dolgoznak a sör és a modern magyar gasztronómia kapcsolódásának erősítésén. amihez jó alapot szolgáltat a prémium kategóriájú termékek forgalmának tavalyi, mintegy 10%-os növekedése.

Schillinger Attila kiemelte: a hazai gyártók kiváló minőségű söröket állítanak elő és fontos szereplői a magyar gazdaságnak, hiszen a négy hazai gyárban mintegy 1700 főt foglalkoztatnak és 24000 fő foglalkoztatását teszik lehetővé a söripari értékláncon keresztül. A szövetség tagjai tavaly 72,5 milliárd forinttal járultak hozzá a központi költségvetéshez, és meghatározó a szerepük a hazai turizmus fejlesztésében is – például a hazai zenei fesztiválok és kulturális események támogatásán keresztül. Az MSSZ harmadik éve rendezi meg a Sör mi több eseménysorozatot, amely mára a sörkultúrát fejleszteni kívánó sörgyártók összefogásának szimbóluma lett. A szezonnyitón részt vettek sörfőző kisüzemeket képviselő cégek és szervezetek, valamint innovatív sörtechnológiákat fejlesztő startup vállalkozások is. A szövetség igazgatója Vásárhelyi Istvánnak csapolta az első korsó idei nedűt, a sörgasztronómus ezt követően különleges grillétel és sör párosításokat mutatott be.

A szervezők reményei szerint az idei szezon is a minőségi sörök, illetve a hozzájuk passzoló ételek tudatos, kulturált fogyasztásának jegyében zajlik majd. Az egész éven átívelő Sör mi több kezdeményezés számos izgalmas eseményt és aktivitást ígér, a szervezők remélik, hogy az érdeklődő, vagy éppen az új kalandokat kereső, leendő fogyasztóknak segítségére lesznek abban, hogy rátaláljanak a kedvenc sör-étel párosításaikra.