A Millenárison gyülekeznek a food truckok

Szerző: | 2017.01.26 | Események, Hírek

Versenyre készülnek az ország legjobb Food Truck-jai, ahol a legjobb ízek számítanak majd. Február 24 és 26 között összesen 35 kocsi parkol majd be az I. Food Truck Rally keretében Millenárisra, hogy a street food – rajongók hideg és kabát nélkül kóstolhassák végig a versenyre szánt egyedi kínálatot.

Február utolsó hétvégéjén street food arénává változik a Millenáris B épülete. A város legjobb food truck-jai – összesen 35-en – küzdenek meg a Guruló Street Food Kupáért, és kínálnak kifejezetten erre az alkalomra készített finomságokat. A szervezők öt hozzávalót határoznak meg, amelyből hármat kell felhasználniuk a nevezőknek. Az így készült ételeket egy szakmai zsűri is véleményezi, de kóstolás után a látogatók is szavazhatnak kedvenceikre étel, ital és édesség kategóriákban.

A versenyművek mellett a kocsik hagyományos kínálatából is válogathat a közönség, ahol vegetáriánusok és húsimádók egyaránt garantáltan találnak kedvükre valót. Ráadásul a street food-ok tálalásához, csomagolásához a környezetvédelem jegyében a szakácsok kizárólag műanyagmentes eszközöket használnak.

Az eseményen családi és gyerekprogramokkal is készülnek, és szakmai workshopokat szerveznek. Kiderül, hogyan érdemes food truck-ot építeni, és a látogatók azt is megnézhetik, milyen lesz az ország első street food plázája. Kovács Lázár főzőbemutatóval készül, a színpadon többek között Fábián Juli & Zoohacker, valamint Barbarastahl is koncertet ad.

Food Truck Rally

A Food Truck Rally részletes programja:

Mobilkonyha a színpadon:

Házigazda: Bereznay Tamás Metro Séfakadémia

Péntek:

15h A magyar hal, mint streetfood- vendég: Kovács Lázár- Lázár Chef

17h A hamburger titkai vendég: Susánszky Ádám és Takács Lajos- Zing Burger

19h A Food Truck Rally zsűrijének értékelése

Szombat:

13h A hekken túl! – balatoni büféforradalom? vendég: Bezerics Dani (Kishableány)

15h A guruló séf- konyha az autóban vendég: Kaizer András (Morzsa Bisztro) Gál Attila (Piknik) és Szalai Dezső (Kanálgép)

17h Ázsia ízei Budapest utcáin vendég: Song Wang Tao és Nguyen Thuy Phuong (Sao)

Vasárnap:

13h A húsmentes street food

15h Barbecue bárhol- mit, hogyan és miért érdemes? vendég: Serényi Zsolt (BPBARBQ) Adorjányi Máriusz (Nyárspolgár BBQ)

17h Tűzforró- Danka Chili bemutató és erősevő verseny

 

Workshop terem:

Péntek:

16h Műanyagmentes jövő- zöldülő fesztiválok

Résztvevők: MSFE, Felelős Gasztróhős, DoremiToday

Szombat:

16h  A finom étel csak fél siker- a kommunikáció és marketing fontossága

Résztvevők: Tőke Ildikó- közösségi marketing- Foxy, Pintér Árpád- ételfotós, Török Noémi- újságíró, NoSalty, Kiss Miklós- grafikus

Vasárnap:

16h  Hogyan csináld?- Food Truck építés és a vállalkozás beindítása

Résztvevők: NÉBIH, konyhatechnológiai szakember, kivitelező

Bővebb információ: https://foodtruckshow.hu/show/budapest-2017-februar-24

Facebook: https://www.facebook.com/events/1713157172309013/