A főzés magasiskolája – magyarul

Szerző: | 2017.10.18 | Céghírek, Hírek

A Geopen kiadó gondozásában megjelent a Paul Bocuse Institut által készített, hiánypótló kiadvány, A főzés magasiskolája.

Ahogy a könyv bemutatóján kiderült, a Geopen a Larousse Gastronomique néhány éve bemutatott magyar nyelvű kiadása óta kereste a következő kiadványt, amely jól kiegészíti a lexikon elméleti tudásanyagát. Így került a képbe a leginkább gyakorlatra építő, komoly technológiákat felvonultató kötet, amely 70 recepttel kiegészítve kínál hasznos praktikákat.

A szakácsoknak folyamatos tanulásra és inspirációra van szükségük, és sokan gyűjtjük is a különböző könyveket – mondta el a kötet október 18-i bemutatóján Széll Tamás. És bár a séfek életútját, receptjeit, éttermeit felvonultató könyvből sokkal többféle létezik, hatalmas szükség van a technológiai ismeretekre is, ez a könyv pedig épp a főzés logikájáról, filozófiájáról szól. Ugyanakkor 70, emblematikus receptet is tartalmaz, köztük neves francia séfek ikonikus fogásait is.

„A boldogság a konyhában lakozik” – vallja Paul Bocuse, és azt is állítja, hogy a mesterségbeli tudást bárki elsajátíthatja, ha kellő kíváncsisággal és tudásszomjjal tanulmányozza ezt a kiadványt. Mindezt a könyv 700 oldala, 250 fotóval illusztrált technikai eljárása és több mint 1800 fotója segíti.

A főzés magasiskolája leginkább a profi séfeknek készült, de (nem kezdő) háziasszonyok számára is hasznos olvasmány lehet.