Fröccsfesztivál a Kisavason

Szerző: | 2018.06.18 | Események, Hírek

Június 22-23-án ismét fesztiválutcává válik a miskolci Kisavas, ahol 28 helyszínen borászatok és neves vendéglátó egységek várják a szórakozni vágyókat a Fröccsfesztivál két napja alatt.

A 2005 óta már hagyományosan a Múzeumok Éjszakája programsorozat időpontjában megrendezett Fröccsfesztivál Miskolc egyik kedvelt programjának számít. A belvárosban található Kisavas történelmi vigalmi negyedében zajló fesztivál célja, hogy az újjáéledő avasi pincesor adottságait és hangulatát kihasználva, népszerűsítse a hungaricumnak számító italt, a fröccsöt.

A szervezők ígérete szerint a Fröccsfesztivál több mint a bor és a szóda vidám egymásra találása: a vendégeknek élményt nyújt fesztiválpohárral a kézben fröccsözni, sétálni a nyitott pincék és borpontok között, kóstolni a gasztroműhelyek kínálatát, mindezt élőzenei programokat hallgatva. Az idei évben tovább színesedik az ételkínálat, jelen lesz a Keszegsütő, a Sárga Borház Vendéglő, a Bükki Sajt Manufaktúra, a Borsod Burger és a Leves, valamint a fesztiválutcában található Dűlő és Aranykorona Étterem.

A fesztivál eddigi hagyományait követve a helyszínen megvásárolható fesztiválpoharakba az ingyenes szódából a különböző fröccsöket mindenki magának keverheti a balatoni, bükki, egri és tokaji pincészetek boraiból. A gyerekek sem maradnak ki a jóból, ők több ponton válogathatnak a szörp fröccsökből.

Az ingyenesen látogatható 2 napos rendezvény mindkét napján élőzenei koncertek várják a fesztiválozókat, idén már 3 színpadon.

További információ: https://www.facebook.com/miskolcifroccsfesztival/