Füstös étterem nyílt Budán

Szerző: | 2021.12.27 | Hírek

Az Arany Kaviár étterem egyik tulajdonosa, Molnár Attila és családja, valamint a kolumbiai fejlesztő–kutató séf, José Guerrero nevéhez fűződik a város legújabb étteremnyitása a budai vár tövében.

Az étterem elnevezése, (h)umo, azt jelenti füst. Gasztrokoncepciójuk szerint előtérbe kerülnek a faszenes grillen készített ételek, a füstös ízek. A füst az ételekben és a kifejezetten itt kifejlesztett koktélokban is egyaránt megjelenik:

„Éttermünket és ételeinket a füst ihlette.” – kezdi Molnár Attila tulajdonos a bemutatást. – „Modern grilltechnikákat használunk, miközben a világ különböző pontjairól mutatunk be kiváló alapanyagokat és különleges ízeket. Nemzetközi konyhát álmodtunk ide. Több kultúra, több tájegység találkozik egy tányéron.”

Füstös koktélok a füstös fogások mellé

„Amikor a koncepciót fejlesztettem, az lebegett a szemem előtt, hogy az UMO nyisson ablakot a világra, az alapanyagok és a gasztronómiai technikák közös játéka hozzon létre egy felemelő élményt” – magyaráz José Guerrero, akit az Arany Kaviár új koncepciójának megalkotásakor már megismerhetett a hazai gasztroközönség. – „Egyediségünk, hogy ételeink mellé különleges koktélpárosításokat is adunk. A tűz, mint fő elem, a füst, mint fő hatás összefonódik a koktélozás élményével, és tökéletes összhangban együtt alkotják ezt a minden érzékszervre ható utazást.”

Az UMO koktéljait pedig nem kisebb név alkotta meg, mint Nagy Zoltán, a Boutiq Bar tulajdonosa: „A koktélok alapjául szolgáló szirupokat különböző gasztronómiai technikák alkalmazásával készítjük, a füst nagyon fontos számunkra. Kifejezetten adott ételek mellé ajánljuk őket.”