Galícia ízei Bécsben

Szerző: | 2017.03.13 | Hírek

Két éve született meg a galíciai séfek, borászok és kézműves termékek gyártói fejében a közös külföldi bemutatkozás ötlete – hiszen Spanyolország északnyugati tartományának kincsei méltán válhatnak népszerűvé az Ibériai-félszigeten túl is. Áprilisban Bécsben lehet találkozni velük.

A Galician Gourmet Extravaganza Londonban debütált 2015-ben, majd egy évvel később Brüsszellel, Berlinnel és a svájci Winterthurral folytatódott a road-show – hatalmas sikerrel. Idei első állomásukra, Bécsbe április 4-én várják az érdeklődő szakmabeliket, a Melia Hotelbe, 10 és 18 óra között. A nagyszabású kiállításon több tucatnyi helyi szolgáltató kínálja termékeit, a „Sabores de Galicia” (Galícia ízei) menü pedig Michelin-csillagos séfek közreműködésével készül, és a Melia Hotel éttermében két napig rendelhető.

A helyszínen a galíciai szakemberektől meg lehet tudni például, hogy mi is a kacsakagyló, amelynek beszerzése a tenger tajtékzó habjai között akár életveszélyes mutatvány is lehet, ám ízében a helyiek szerint épp a hullámok köszönnek vissza. A borkedvelők pedig a spanyol borok „alternatívájaként” emlegetett tételekből kóstolhatnak, hiszen az Atlanti-óceán partvidékének borai teljesen új stílust mutatnak meg – és persze a hozzájuk illő csipegetnivalók is a galíciai termelők műhelyéből kerülnek ki. A rendezvény zártkörű, belépés csak meghívóval.

További információ: http://gourmetextravaganza.com/, communication89@gourmetextravaganza.com