Garai Ádám és Nagy Fruzsina a Chaine-győztesek

Szerző: | 2016.06.07 | Események, Hírek

A magyar Chaine Egyesület 21. alkalommal, június 2-án rendezte meg 8 indulóval az ifjúsági szakács nemzeti válogató versenyét a METRO Gasztro Akadémián, amelyet Garai Ádám, az Olimpia étterem ifjú szakácsa nyert, így ő fogja képviselni Magyarországot a Manchesterben szeptemberben rendezett világbajnokságon. Második helyen Pereszlényi Alexandra (Gundel étterem), a harmadikon pedig Szabó Dávid (Gerbeaud-Onyx étterem) végzett.

Az első alkalommal 2016. június 3-án 7 indulóval megrendezett ifjúsági sommelier  nemzeti válogató versenyre a 122 éves Gundel étterem termeiben került sor.

A zsűri elnöke Ronn Wiegand, Master Sommelier & Master of Wine volt aki szaktudásával és tanácsaival biztosította a verseny magas színvonalát, betartatva a Court of Master Sommelier előírásait.

A Magyarországon első alkalommal rendezett Jeunes Sommeliers Competition nemzeti versenyt Nagy Fruzsina, az Apetitorium ifjú munkatársa nyerte, ő a Vaduzban augusztus végén megrendezésre kerülő világbajnokságon képviseli az országot. Második helyezett Horváth Máté (Mák étterem), harmadik pedig Angerman László Csaba (Gerbeaud-Onyx étterem) lett.

A Chaine des Rotisseurs világszervezet évente rendez világbajnokságot a nemzeti versenyek győzteseinek, az ifjú szakács és sommelier tehetségek fejlődésének támogatása és nemzetközi megmérettetése céljából. A Világbajnokságokon 27 év alatti szakácsok versenyeznek, az ifjú sommelier versenyen 31 év alattiak mérik össze tudásukat, akik többszörösen díjazott és elismert – nem egy esetben Michelin-csillagos – éttermekben szereztek már néhány éves tapasztalatot.