A gasztronómia felé nyitva erősödik az MSZÉSZ

Szerző: | 2017.02.22 | Céghírek, Hírek

A jövőben az elnök és az általános alelnök mellett gasztronómiai társelnöke is lesz a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének – döntött a szervezet február 21-i, rendkívüli közgyűlése.

Könnyid László alelnök vezetésével – aki Niklai Ákos 2016 végi lemondása óta ügyvezető elnökként képviseli a szövetséget –, a Continental Hotel Budapest konferenciatermében gyűltek össze a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének képviselői. A napirend egyetlen, ám annál lényegesebb pontjaként, a küldöttek döntöttek a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításáról. Azért most, hogy március 21-én, egy újabb rendkívüli közgyűlésen már ennek az SZMSZ-nek a szellemében tarthassanak tisztújítást.

A február 21-i eseményen a küldöttek 73%-a szavazott arra, hogy mostantól gasztronómiai társelnök erősítse meg az MSZÉSZ három évvel ezelőtt megfogalmazott szándékát, az éttermek, s nem csak a szállodai éttermek képviseletét. A szövetség rövid nevében is megjelenő „É” betű immáron sokkal nagyobb hangsúlyt kap.

A közgyűlésen elnöklő Könnyid László a turizmus.com kérdésére elmondta, hogy az önálló éttermek és a gasztroforradalmi irányzatok felé fordulás, reményeik szerint, erősíti majd az MSZÉSZ érdekvédelmi és érdekérvényesítési pozícióit.

(www.turizmus.com)