Gasztronómiai sörünnep Budapest szívében

Szerző: | 2023.02.21 | Hírek

Február 24–25. között immáron hetedik alkalommal rendezi meg a Serfőző csapata Magyarország egyetlen beltéri Sörfesztiválját, amelynek minden évben patinás, Duna-parti szállodák adnak otthont. Idén a sörrajongók a Budapest Hotel Marriott gyönyörű panorámával rendelkező konferenciatermeiben kóstolhatják kedvenc aranyló nedűjüket – ráadásul mindezt egyedülálló módon, korlátlanul.

A sörélményekben és sörörömökben gazdag hétvége során a résztvevők több mint 100-féle csapolt sört, illetve magyar, cseh, német, angol, ír és belga, kis- és nagyüzemi, valamint craft sörkülönlegességeket kóstolhatnak. Az esemény egyedisége abban rejlik, hogy a klasszikus sörfesztiválokkal ellentétben – ahol nagy korsókban mérik az italt – itt 1-2 dl-es kóstoló adagokban, korlátlanul ízlelhetik meg azokat és kalandozhatnak el a sörök színes világában. Aki szívesen kísérletezne más területen is, azok számára pálinka-, rum-, ginkóstolóval, valamint whiskey-kóstoló show-val és belga sör mesterkurzussal is készülnek a szervezők.

Ugyanakkor, a kultúra iránt szomjas látogatók sem maradnak hoppon, hiszen a hagyományok jegyében Katona Csaba, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézet történésze szolgál kultúrtörténeti érdekességekkel, illetve sörkóstolási tippekkel.

A VII. Indoor Sörfesztivál a rendezvény mindkét napján 17 óra és éjfél között várja a sörrajongókat és a sörkultúra iránt érdeklődőket.
_______________________________________
Fotó: Serfőző