Gasztroplacc vasárnaponként az Élesztőben

Szerző: | 2016.07.20 | Események, Hírek

Budapest egyre több pontján nyílnak közösségi piacok, ahol a minőségi termelők közvetlenül találkozhatnak a vásárlókkal. Július elejétől a IX. kerületi Élesztőház udvara is vasárnaponként hangulatos piactérré alakul, a Pancs reggel 8 és délután 2 között várja a látogatókat.

Az ötlet gazdája Vajas Balázs, a nemrég itt nyílt VinoPiano Borbár tulajdonosa, elsődleges célja pedig egy igényes, az újdonságokra nyitott közösség felépítése, akik számára hívószó a SlowFood, a környezettudatosság, a természettel való harmónia vagy épp a jótékonyság.

A standokon a termelők folyamatosan bővülő választékkal várják a látogatókat, kapni itt többek közt sajtokat, pástétomokat, valódi tanyasi csirkét, zöldségeket, savanyúságokat és édességeket, organikus és „mentes” termékeket. A piacon a Food Not Bombs és a Budapest Bike Maffia önkéntesei a helyszínen készítik el mintegy 150-200 rászoruló ebédjét.

A piacnak havonta egyszer egy ismert „gasztroarc” lesz a házigazdája, akivel akár egy beszélgetős, ráérős reggelit is elkölthetnek az érdeklődők.A Pancs megnyitójának vendége Mautner Zsófi gasztroblogger volt júliusban, augusztus 14-én pedig Steiner Kristóf veszi át a stafétát. A jó hangulatot az eddig felsoroltakon túl élőzenei koncertek, mini workshopok, kóstolók és a belevaló piacozók vidám társasága garantálja.

További információk: https://www.facebook.com/gasztroplacc/?fref=ts