Gasztrotúra keretében adták át az Év Vendéglőse díjat

Szerző: | 2024.05.18 | Hírek

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) tartalmas és izgalmas gasztrotúra keretében adta át az Év Vendéglőse 2023 díjat Sopronban Erhardt Zoltánnak.

A díjátadó kirándulás városnézéssel indult, Taschner Tamás idegenvezetésével, és stílusosan az Erhardt Étteremnél fejeződött be, ahol a ceremónia előtt a meghívottaknak bemutatták az éttermet, a hozzá kapcsolódó panziót és a pékséget – számolt be róla az MVI.

A díjátadó előtt városnézésre indultak a vendéglátósok Sopronban | Kép: MVI

Erhardt Zoltán a folyamatos megújulás híve. Családi gyökereiből táplálkozik az az erő, mellyel a mindennapokban halad. Vidéki éttermének konyháját a regionális ízek jellemzik és olyan kedvelt, magyar fogások, melyek modern konyhatechnológiával, hagyományos receptúra szerint készülnek.

A soproni vendéglős szakmai útja során először a bor, majd a kovász bűvöletébe került. Előbb hivatalos borbírálóvá és borszakértővé vált, majd pék szakmát is szerzett. 2021 óta a Magyar Kézműves Kenyértársaság tagja.

Az MVI által 2001-ben alapított elismerés odaítélésének szempontjai: az eredményesen végzett munka, a vendéglős társadalom tekintélyét öregbítő, tisztességes szakmai magatartás. A díjazott olyan vendéglős, aki szakmaszeretetével, tudásával példaképül szolgálhat a felnövekvő generációk és a pályatársak számára.

A díjátadó vendéglátósok vidám csapata Sopronban | Kép: MVI

Az Erhardt éttermben elfogyasztott kiváló ebéd után pincelátogatással egybekötött borkóstoló következett előbb a Steigler, majd Taschner Kurt Pincészetében – zárja beszámolóját az MVI.
___________________________________
Forrás: turizmus.com
A nytióképen Erhardt Zoltán (j) és felesége, Zsuzsa átveszi a díjat Kovács László (b) MVI-elnöktől