Egész évben gazdag programkínálat Tokajban

Szerző: | 2015.03.31 | Események, Hírek

Sok érdeklődő látogatott el március 28-án a Corinthia Hotelbe, hogy a majd’ százféle tokaji bort megkóstolja. A Tokaj Grandon tájékoztatást adtak a régió szakmai vezetői az idei várható turisztikai és gasztronómiai eseményekről is. Egy-egy régió külön mesterkurzuson mutatkozott be, legjobb boraikkal.

A Nagy Tokaji Borárverés egyike a legexkluzívabb hazai borászati eseményeknek, amelyre a résztvevők fele külföldről érkezik, hogy lecsapjon egy-egy izgalmas, kisebb-nagyobb tételre. Olykor még félkész állapotú nedűk lelnek itt gazdára – idén április 24-26. között – hogy beérve majd messze tájakon öregbítsék a tokaji jó hírét.

A borárverés egyike a legrangosabb hazai szakmai eseményeknek, amelyen neves hazai éttermek rukkolnak ki kínálatukkal. Az idén a háromnapos program a Nyugati pályaudvar Királyi várótermében kezdődik, majd folytatódik a Tokaj Orient Expresszen. Dűlőtúrák, vakkóstolók, gálavacsora és bál teszi fel a koronát a gondosan megszervezett programra, amelyen a piknikebédet a talán legjobb vidéki étterme, az encsi Anyukám mondta szolgáltatja.

A borárverés katalógusa már tartalmazza az aukcióra felkínált tételeket, köztük a legismertebb hazai borászok alkotásait, de fiatal, a nagyközönség számára szinte ismeretlen kezdők nedűi is szerepelnek a listán.

A többi rendezvény – közte a nyári Bor, mámor, Bénye és a Tokaji Ősz – szintén újszerű módszerekkel, olykor játékos, laza, bohém, másszor elegáns, konzervatívabb stílusban ismerteti meg a látogatókkal ezt a különleges borvidéket. Ma már egyre több helyen kínálnak szállást is – hagyományost és elegánsabbat egyaránt, ami régen szinte hiánycikknek számított – hogy a borkedvelőknek ne kelljen este se kimozdulni a környékről.