Giga expó Santungban

Szerző: | 2022.07.12 | Egyéb

Idén augusztus 19. és 21. között rendezik meg a 2. RCEP (Santung) Import Expót a kelet-kínai Santung tartományban, Linji városában.

De mi is az a RCEP? A RCEP egy regionális átfogó gazdasági partnerség, a Délkelet-Ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) és partnerei között létrejött szabadkereskedelmi megállapodás az árukra, szolgáltatásokra és a szellemi tulajdonra vonatkozóan. Az ebben részt vevő országok: Brunei, Kambodzsa, Indonézia, Laosz, Malajzia, Mianmar, a Fülöp-szigetek, Szingapúr, Thaiföld, Vietnam, Kína, Japán, India, Dél-Korea, Ausztrália és Új-Zéland.

Az idei eseményen három óriási pavilont állítanak fel, a teljes kiállítási terület pedig 25 000 négyzetméter lesz, ami nem kevesebb, mint 1200 nemzetközi sztenderd standnak felel meg.

Ezt egészíti ki majd a számos támogató esemény, mint például a kis- és középvállalkozások fóruma, egy nemzetközi együttműködési találkozó és egy élő adásvételi és vásárlási összejövetel. Ezt színesíti továbbá egy import árubeszerzési fesztivál és egy befektetési és promóciós rendezvény is.

Az első ilyen szakmai csúcs eseményt 2021 októberében rendezték meg, amelyen 53 ország és régió 508 vállalata vett részt, 41 000 látogatóval, köztük 16 000 szakmai vásárlóval. 2021-ben a helyszíni tranzakciók volumene elérte a 215 millió jüant (32 millió dollárt), a tervezett tranzakciók összege pedig a 721 millió jüant (107 millió dollárt.) A szervezők idén is legalább ilyen horderejű fesztiválra számítanak.

(X)