Gombóc, kaviár, pezsgő és sztárvendégek

Szerző: | 2018.04.23 | Események, Hírek

Immár 8. alkalommal zajlik majd a Gourmet Fesztivál, amelynek május 17-20. között ismét a Millenáris ad otthont. És bár a rendezvény tavaly mind a látogatók, mind a külföldi sztárvendégek tekintetében rekordot döntött, a szervezők idén még magasabbra teszik a lécet.

„A hazai gasztronómiai életben a kínálat sokszor meghaladja a keresletet, és a fine dining éttermeket jobb híján a külföldi vendégek tartják el. Mi azt szeretnénk megmutatni a belföldi közönségnek, hogy igenis érdemes a nívós hazai éttermeket látogatniuk” – mondta Gerendai Károly, aki a fesztiválszervezéstől kissé hátrébb lépve adta át a szót a rendezvény főszervezőjének, Nemes Richárdnak.

„Az idei év nemzetközi “headlinere” Heinz Reitbauer, a bécsi két Michelin-csillagos, a világ 10. legjobbjának tartott Steirereck tulajdonos-séfje lesz, akit tavaly az évtized séfjének választott Ausztriában a Gault Millau, és jelenleg ő a legjobb osztrák séf. Mellette a varsói gasztroszcéna élvonalába tartozó 4 Bib Gourmand étterem is érkezik majd Budapestre.

De nem csak a környező országok sztárséfjei látogatnak el hozzánk, a színpadon is láthatjuk és exkluzív vacsorát is ad majd például Latin Amerika legjobb női séfje, Kamilla Seidler, aki a Noma társtulajdonosa, Claus Meyer által alapított La Paz-i Gustu étterem executive séfje volt ezidáig, jelenleg többek között egy új étterem nyitásán dolgozik. Exkluzív vacsorát ad és a színpadon is fellép Isztambul egyik legjobb étterme, a Neolokal executive séfje, Maksut Askar, aki a The Diners Club World’s 50 best restaurants tavalyi török felfedezettje” – mondta el Nemes Richárd.

A fesztivál idei fókuszában a gombóc, valamint a kaviár és a pezsgő áll majd, ezt mutatja be a 110 kiállítót felvonultató óriás kóstolósor 50 étterme. A rendezvényen exkluzív ebédekkel és vacsorákkal is készülnek, valamint 5 vidéki és 5 budapesti étterem is közös különleges menüvel készül. A workshopokon előad többek között Pataki Ádám, cukrász, Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje, Jahni László, a Kistücsök séfje, és ott lesz például Fördős Zé, Vágó Piros és Anger Zsolt is. A színpadi program keretében a Zazzi elárulja a híres Édes álom receptjét, Reitbauer gombákat készít el többféleképpen, találkozhatunk a Csallóköz ízeivel, Nyíri Szásától megtudhatjuk, hogyan készül a kaviár, de különleges programmal lép fel a már két Michelin-csillagos Onyx és az idén 160 éves Gerbeaud is. És a júniusi megmérettetés előtt még találkozhatnak Pohner Ádámmal, aki Magyarországot képviseli a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsversenyen.

A szervezők a fesztivál zárónapján idén is átadják a Gourmet díjakat, a közönség és egy szakmai zsűri is megválasztja kedvenc ételét.