Grillezés sajtokkal

Szerző: | 2017.07.14 | Alapanyagok, Hírek

A forró napokon otthon és immár egyre több étterem grilljén vagy szmokerében is készülnek izgalmas falatok. És bár sokan a szabadtéri sütésnél elsősorban a húsokra gondolnak, a sajtok is kiváló alapanyagai vagy akár kiegészítői lehetnek a nyári ételeknek.

A Pannontej új grillsajtjait július közepén Serényi Zsolt segítségével mutatták be az érdeklődő újságíróknak, és a séf számos jó tanácsot és ötletet is megosztott, amelyeknek köszönhetően új, izgalmas fogások varázsolhatóak húsevők és vegetariánusok tányérjára egyaránt.

Pannontej grillsajtA legfontosabb természetesen az alapanyag megtalálása. Sajtok esetében pedig nem mindegy, miként viselkedik a grillrácsra dobott darab, hiszen grillezésre leginkább azok alkalmasak, amelyek állaga félkemény vagy kemény és nem túl zsíros. A Pannontej két új terméke épp ezt az igényt elégíti ki: a Tihany Grill Camembert fehér nemespenész kérge megakadályozza a sajt kifolyását, kettévágva viszont lágy, krémes ízélményt kínál, ami akár a bélszín vagy más húsok kiegészítője lehet, de zöldségekre olvasztva is használható. Mi több, buciba téve húsmentes burgerként is kínálható. Otthoni felhasználását pedig jelentősen megkönnyíti a csomagolásában található speciális grill fűszer.

A Karaván Grill sajt viszont a füstös ízek kedvelőinek készült, hagyományos, valódi bükkfával füstölve. Ez grillezés után rugalmasan lágy lesz, egyben és szeletelve is különleges élményt nyújt, ráadásul állagának köszönhetően biztosan nem ragad a forró rácsra. Tálalásához könnyű saláta vagy héjában sült krumpli is elegendő, utóbbira ráolvasztva is kiváló.

A Tihany Grill Camembert és a Karaván Grill sajt használatát azonban nem kell feltétlenül a szabadtéri szezonra korlátozni: a konyhában, serpenyőben készítve bármilyen évszakban jól használhatóak.

További tippek és érdekességek sajtokról: www.sajtbisztro.hu