A forró napokon otthon és immár egyre több étterem grilljén vagy szmokerében is készülnek izgalmas falatok. És bár sokan a szabadtéri sütésnél elsősorban a húsokra gondolnak, a sajtok is kiváló alapanyagai vagy akár kiegészítői lehetnek a nyári ételeknek.
A Pannontej új grillsajtjait július közepén Serényi Zsolt segítségével mutatták be az érdeklődő újságíróknak, és a séf számos jó tanácsot és ötletet is megosztott, amelyeknek köszönhetően új, izgalmas fogások varázsolhatóak húsevők és vegetariánusok tányérjára egyaránt.
A legfontosabb természetesen az alapanyag megtalálása. Sajtok esetében pedig nem mindegy, miként viselkedik a grillrácsra dobott darab, hiszen grillezésre leginkább azok alkalmasak, amelyek állaga félkemény vagy kemény és nem túl zsíros. A Pannontej két új terméke épp ezt az igényt elégíti ki: a Tihany Grill Camembert fehér nemespenész kérge megakadályozza a sajt kifolyását, kettévágva viszont lágy, krémes ízélményt kínál, ami akár a bélszín vagy más húsok kiegészítője lehet, de zöldségekre olvasztva is használható. Mi több, buciba téve húsmentes burgerként is kínálható. Otthoni felhasználását pedig jelentősen megkönnyíti a csomagolásában található speciális grill fűszer.
A Karaván Grill sajt viszont a füstös ízek kedvelőinek készült, hagyományos, valódi bükkfával füstölve. Ez grillezés után rugalmasan lágy lesz, egyben és szeletelve is különleges élményt nyújt, ráadásul állagának köszönhetően biztosan nem ragad a forró rácsra. Tálalásához könnyű saláta vagy héjában sült krumpli is elegendő, utóbbira ráolvasztva is kiváló.
A Tihany Grill Camembert és a Karaván Grill sajt használatát azonban nem kell feltétlenül a szabadtéri szezonra korlátozni: a konyhában, serpenyőben készítve bármilyen évszakban jól használhatóak.
További tippek és érdekességek sajtokról: www.sajtbisztro.hu