Gundel Jánosra emlékeztek

Szerző: | 2018.03.23 | Céghírek, Hírek

Koszorúzási ünnepséget tartott a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Gundel család, a 2016. júniusában felavatott Gundel János emléktáblánál az V. kerületi Akadémia utca 1. szám alatt.

A koszorúzás március 21-én, Gundel János (1844-1915) születésnapjára (1844. márc. 8.) emlékezve zajlott. A szűk körű, csendes megemlékezésen beszédet mondott Kovács László, az MVI elnöke, aki kiemelte, hogy az ipartestület a hagyományok ápolását mindig is fontos feladatának tartotta, különös tekintettel Gundel Jánosra, aki a Szállodások és Vendéglősök Ipartársulatának – az MVI elődjének – 35 éven keresztül volt az elnöke, majd később örökös díszelnöke.

A tavaly decemberben elhunyt Jakabffy Lászlóról is megemlékeztek a jelenlévők, akinek az emléktábla anyagi hátterének megteremtése köszönhető. A koszorúzási ünnepségen a Gundel család részéről Gundel János a BGE professzora rövid visszatekintésben méltatta a világhírű Gundel vendéglős dinasztia megalapítóját, majd sor került az emléktáblára megkoszorúzására, melyet az Emléktábla bizottságban résztvevők helyeztek fel: Kovács László, Gundel János és Kiss Imre, az MKVM igazgatója, valamint a Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum részéről Dala Nagy Katalin főigazgató-helyettes.