Gundel Jánosra emlékeztek

Szerző: | 2017.03.06 | Események, Hírek

Koszorúzási ünnepséget tartott a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a Gundel család, a tavaly júniusban felavatott Gundel János emléktáblánál az V. kerületi Akadémia utca 1. szám alatt.

A koszorúzás március 8-án, Gundel János (1844-1915) születésnapján zajlott. A szűk körű, csendes megemlékezésen beszédet mondott Kovács László, az MVI elnöke, aki kiemelte, hogy az Ipartestület a hagyományok ápolását mindig is fontos feladatának tartotta, különös tekintettel Gundel Jánosra, aki a Szállodások és Vendéglősök Ipartársulatának – az MVI elődjének –35 éven keresztül volt az elnöke, majd később örökös díszelnöke.

A koszorúzási ünnepségen a Gundel család részéről Gundel János a BGE professzora rövid visszatekintésben méltatta a világhírű Gundel vendéglős dinasztia megalapítóját, majd sor került az emléktáblára megkoszorúzására, melyet az Emléktábla bizottságban résztvevők helyeztek fel: Kovács László, Gundel János és Kiss Imre, az MKVM igazgatója, valamint a BVHSZC részéről Dala Nagy Katalin főigazgató-helyettes.