Gyengébb? Nem!

Szerző: | 2017.11.29 | Hírek, Italsor

26 borásznő rendhagyó életútja egy kötetben. Szabó Edit és Dancsecs Ferenc könyve a napokban jelent meg a Corvina Kiadó gondozásában.

Rendhagyó, mert bár a kötetben borászokkal készült interjúkat olvashatunk, most elsősorban nem a szőlőről és a borkészítésről, hanem saját életükről vallanak. Nőként, anyaként állnak előttünk egy bensőséges hangvételű könyvben, amelynek megszületése az újságíró–fotós szerzőpáros és a riportalanyok közötti – nem hétköznapi – bizalomnak is köszönhető.

Szabó Edit borszakíró, gasztronómiai újságíró és Dancsecs Ferenc bor- és gasztrofotós Gyengébb? Nem! című kötete őszinte történeteket mesél családról, munkáról, örömökről, nehézségekről olyan tehetséges borászok életútján keresztül, akik nem mellesleg remek borokat készítenek, helytállnak a szőlőben, pincében, borbemutatókon vagy egy-egy gazdaság élén. A beszélgetéseket a borásznők személyes kötődésű receptjei és borajánlatai is kiegészítik.

A kötetben szereplő borászok: Árvay Angelika, Bai Edit, Bárdos Sarolta, Berecz Stéphanie, Bodó Judit, Bussay Dorottya, Csetvei Krisztina, Debreczeni Mónika, Gálné Dignisz Éva, Gere Andrea, Hanauer Susann, Heimann Ágnes, Homoky Dorottya, Jekl Flóra, Kovács Zita, Laposa Zsófi, Latorczai Rácz Lilla, Luka Enikő, Magyar Anita, Matolcsy Sára, Molnár Júlia Dóra, Nyúlné Pühra Beáta, Osváth Fruzsina, Ujvári Vivien, Wille-Baumkauff Márta, Zsirai Kata.