Gyermekeket látott vendégül Wang Mester

Szerző: | 2016.07.06 | Céghírek, Hírek

50 gyermekotthonban élő és 50 nagyon szegény pesterzsébeti, kőbányai és csepeli gyermeket látott vendégül a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal közösen a budapesti Gizella úti éttermében Wang Mester. A kínai szakács rendszeres segítő akcióival szeretne visszaadni valamit az őt befogadó magyar közösségnek és közelebb hozni egymáshoz a magyarokat és a kínaiakat.

“Egy napon a Batman c. filmet néztem az alig két éves kisfiammal. Elhangzott a filmben egy mondat: Akárki lehet hős. Még az is, aki csupán annyit tesz, hogy ráteríti a kabátját egy gyerek vállára, hogy érezze, nincs minden veszve. Korábban is láttam már ezt a filmet, de igazán akkor érintett meg ez a gondolat, amikor a gyermekemmel közösen néztük. Úgy gondoltam, hogy valamit valóban tenni kell és egyúttal vissza is szeretnék adni valamit a magyar közösségnek, amely több mint 20 évvel ezelőtt befogadott engem.”

Ezért aztán Wang Mester utánanézett, hogy mit is tehetne, és alapvetően az étterem felől közelítette meg a kérdést. Így talált rá a Gyermekétkeztetési Alapítványra, akikkel rögtön megértették egymást.

Berta Klára, alapítványi munkatárs elismeri, hogy bár rengeteg adományozójuk van decemberben, “azonban a gyerekek nem csak decemberben éhesek. Nagyon nagy dolog az, hogy Wang Mester most gondolt rájuk, amikor nincs iskola és sokan nem tudnak ingyenesen étkezni”.

Berta Klára bízik benne, hogy tudják folytatni az együttműködést és reméli, hogy további gyermekeket is be tudnak még vonni a kínai gasztrokalandokba. Kérésére a menüből kihagyták a sült krumplit, helyette egy gyermeki ízléshez közelebb álló, kevésbé ázsiai menüsorral készülnek Wangék, amelyben szerepelt csirke, rizs, tészták, zöldségek, fafül gomba, zeller és desszert is. Sokak számára ez volt az első alkalom, hogy kínai ételeket kóstolhattak, így figyeltek arra is, hogy ne kerüljenek a gyerekek számára furcsa falatok az asztalra.