Hagyomány éled újra a Szabadság téren

Szerző: | 2019.06.25 | Hírek

Egy ikonikus hely, az 1902-ben nyitott Szabadság Kávéház, Ady Endre kedvenc grand caféja a mai kor követelményeihez igazítva Szabadság Bisztró néven újra megnyitotta kapuit!

Törzshely, offline találkozási pont, kulturális töltőállomás, gyerek-és kutyabarát oázis, a lassulás terepe, stresszmentes zóna – mindezek szeretnénk lenni a történelmi Pest szívében, pár perc sétára a Parlamenttől. A historikus falak között a vendéglátás hagyományos értékeit képviselik, de kortárs szellemiségben, a magyaros és a bisztró konyha legjavát kínálva.

A Szabadság Bisztró napszakoként változó hangulattal várja vendégeit. A reggeli méltatlanul mellőzött műfaj, így ennek az étkezésnek a rangját szeretné visszaállítani a gasztrokoncepció megújításáért felelő séf, Kovács Levente. A Quick Lunch rendszert a Szabadság Bisztró testvérétterme, a ZONA évek óta sikerrel alkalmazza, ezért itt is megjelenik, így 12.00-tól 15.30-ig lehet élni a gyors ebédelés lehetőségével. Akinek erre sincs ideje, az „elviteles pultból” előre dobozolt, mutatós és minőségi fogásokkal térhet vissza a munkahelyére vagy töltheti fel otthoni éléskamráját házi péksüteményekkel, kistermelői tejtermékekkel, illetve joghurt alapú pohárdesszertekkel. Az este pedig az á la carte étkezések ideje.

„Modern, fiatalos, letisztult és nem túl bonyolult bisztrókonyha megvalósítására kaptam felkérést a Szabadság falai között, ami a magyar gasztronómiát hangsúlyosan képviseli és teszi mindezt kortárs felfogásban – mondja Kovács levente. Míg a ZONA-ban fine dining konyhát viszek, a Szabadság Bisztróban azt élvezem, hogy közérthetőbb, hétköznapibb ételeket készíthetek. A Quick lunch rendszert azért szeretem különösen, mert heti megújulásra ad lehetőséget, ami kiváló terepe annak, hogy a magyar gasztronómia klasszikus ételeit és alapanyagait rendszeresen szerepeltessem a menüben egy olyan bisztró esetén, amely elhelyezkedése okán rengeteg turistát és expatot vonz. Munkámat remekül egészíti ki Andrási Beáta cukrász, Mihályi László-tanítvány, aki 10 hónapot töltött a modern hazai cukrászművészet legismertebb műhelyében, a Váci Desszert Szalonban majd a Buddha-Bar cukrászatát vezette.