Halal bárány a Meat&Sauce-nál

Szerző: | 2017.04.26 | Hírek

Az ősi iszlám törvények szerint vágott húsból készül a Meat&Sauce új bárány szendvicse. A mártott szendvicseiről híres magyar ételbár így újabb közel-keleti ízekkel bővíti tavaszi kínálatát: a halal bárányból készült, padlizsános, korianderes verzió a nyári szezon kezdetéig kóstolható meg.

A szilvás, csirkemájas szendvics után ismét keleti ízekkel újít a Meat&Sauce, és ezúttal a halal iszlám törvények szerint vágott bárányból készíti legújabb fogását a Nagymező utcai étteremben.

A Meat&Sauce szendvicseinek alapja egy olyan különleges meleg szósz, amibe az elkészítés végén az egész szendvicset bemártják. Az erre a célra kifejlesztett, speciális kenyeret, és a változó belevalókat is úgy válogatják össze, hogy ezzel a mártott technikával még ízletesebb legyen.

A halal vágás lényege, hogy a hentes szigorú vallási előírások szerint végzi, úgy, hogy közben az állat a lehető legkevesebbet szenvedjen. Az így készített hús ráadásul sokak szerint jóval zamatosabb, mint az ipari vágásból származó. Az alapanyagot a Meat&Sauce egy autentikus török hentestől szerzi be.

A halal húsra elsősorban gasztronómiai szempontok miatt esett a választásunk, hiszen nincs omlósabb és puhább az így levágott friss bárány húsánál. Emellett célunk az is, hogy a mártott szendvicset minél több nemzetiség gasztronómiai specialitásával színesítsük, és új ízvilággal ismertessük meg a hazai ínyenceket – mondta el Götz János, a Meat&Sauce konyhafőnöke és tulajdonosa.