Halásztelki cukrászda a VakVarjú étteremcsalád legújabb tagja

Szerző: | 2022.12.15 | Hírek

A Budapest Party Service Kft. és a VakVarjú étteremcsalád legújabb tagjaként december 14-én megnyílt a Dobay Cukrászda Halásztelken.

Az ünnepélyes megnyitón Semsei Rudolf, a Budapest Party Service Kft. ügyvezető igazgatója, a VakVarjú éttermek és a Dobay cukrászda társtulajdonosa, valamint felesége, Dobay Eszter, a cukrászda névadója és társtulajdonosa köszöntötte a vendégeket.

„Húszéves álmunk vált valóra a Dobay Cukrászda megnyitásával, hiszen már két évtizede, a VakVarjú éttermek előtt szerettünk volna egy Dobay Cukrászdát nyitni” – mondta el a megnyitón Semsei Rudolf.

A rendezvényipar pandémia utáni újraindulásakor már égetően fontosnak érezték, hogy a Budapest Party Service rendezvényeire a süteményeket is saját üzemben készíthessék el. Idén nyáron egy cukrász- és pékműhelyt alakítottak ki Csepelen, ahol nekiláttak fejleszteni a Dobay sütiket, amivel párhuzamosan elkezdték keresni első cukrászdájuk otthonát is.

Fotó: Dobay Cukrászda

A Malonyai-kastély területén álló cukrászdát Halásztelek megkerülhetetlen találkozópontjává kívánják tenni, és már most további fejlesztéseken gondolkodnak. Az üzlethelyiség melletti önálló kis épületrészben jövő tavasztól egy családi rendezvényekre, kisebb foglalkozásokra vagy cukrászoktatásra is alkalmas helyiséget alakítanak ki. Ekkor szeretnék megnyitni a Dobay Cukrászda épületében levő szállodai szobáikat is. Tavasszal pedig a most még csak süteményektől roskadozó pultot parfétortáik mellett saját főzésű fagylaltjaikkal is megtöltik.

Dobay Eszter kiemelte, hogy egy számára szívmelengető családi emlék éledt újjá a cukrászda megnyitásának perceiben, hiszen nagyapjának Dobay vendéglő néven volt egykor étterme Barcson. Elmondta, hogy cukrásztermékeikhez és pékáruikhoz kizárólag minőségi és természetes alapanyagokat használnak fel, a jövőben pedig folyamatosan szeretnének kóstolókat tartani vendégeik bevonásával, hogy a számukra legfinomabb ízeket tudják belevarázsolni termékeikbe.

Az ünnepélyes megnyitón bemutatkozott Matics Gábor, a Dobay Cukrászda cukrászmestere, valamint Illyés Endre pékmester is. Gábor már több mint 20 éve van a cukrászszakmában, míg Endre három évtizede dagaszt péksüteményeket.
______________________________________
Forrás: turizmus.com