Hamarosan jön a megújult Vendéglátás első lapszáma!

Szerző: | 2015.04.29 | Hírek

Május első hetében jelenik meg a Vendéglátás magazin legújabb száma, immár a Turizmus Kft. gondozásában. A tartalomból:

Mi kerüljön az asztalra? – a szeptemberben életbe lépő EMMI-rendelet előírásai komoly kihívásokat támasztanak a közétkeztetésben dolgozók számára.

Mesterszabályozás – nem akarjuk elkiabálni, de, úgy tűnik, az NGM tervei számos kérdésben egybecsengenek a szakmai szervezetek által szorgalmazott módosításokkal.  Ruszinkó Ádám helyettes államtitkárt a jelenleg zajló munkáról kérdeztük.

Nemzetek konyhája: Korea – A koreaiak hite szerint az egészség, és a betegség egyaránt az elfogyasztott ételekből és az étkezés módjából származik, gyógyszerekre csak akkor van szükség, amikor az ételek már nem segítenek

Zeneszálló – a budapesti belváros legújabb luxusszállodája, a klasszikus alapokat modern megfogalmazásban bemutató Aria Hotel nem csupán zenei tematikájával csábít.

Belvárosi gasztrocentrum – közel fél évvel ezelőtt új szerepben éledt újjá a Hold utcai vásárcsarnok, ahová élvonalbeli séfek, prémium termékeket árusító kereskedők költöznek.

Molekuláris kísérlet a Gundelben – Gundel Károly egyszer azt mondta, a nevével fémjelzett étterem nem csupán ételt és italt szolgáltat, de élményt is.

Sörkóstolás kezdőknek és haladóknak – kis túlzással állíthatjuk, hogy sört kóstolni bárki tud, hiszen véleménye mindenkinek lehet, ám némi tanulással és gyakorlással fejleszthetjük ez irányú képességeinket és szakszerű leírásokat adhatunk a sörökről.

Fajzatpuszta: ígéretes termőhely a Mátrából – a Kovács Borház a Mátrában kezdett el kísérletezni syrah-val és tempranillóval.

A boldog szőlőben hiszek – Koch Csabára gyerekként nagyapja óriási hatással volt, szőlőt vett neki és ő bíztatta, hogy legyen borász

Brandépítés az USA-ban – A száraz furmint különlegességére építve, Tokaj kaliforniai testvérvárosában, Sonomában indult el a furmint tengerentúli promóciója.

Rekordok söre  – Arthur Guinness története ma Írország első számú turisztikai látványosságában ismerhető meg.

A Vendéglátás magazin előfizethetp itt!