Hamarosan Magyarországon is megnyílhat az első Five Guys gyorsétterem

Szerző: | 2023.11.28 | Hírek

Az ikonikus amerikai gyorsétteremlánc, a Five Guys hamarosan Magyarországon is megnyithatja első üzletét, miután egy nemzetközi cég megszerezte a jogokat, hogy éttermeket nyisson a közép- és kelet-európai országokban.

A Monterock International ingatlancég megállapodást kötött a Five Guys gyorsétteremlánc működtetésére Közép- és Kelet-Európában. „A Monterock átvesz két, már működő éttermet Ausztriában, és 2028-ig még számos étterem létrehozását tervezi Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon” – idézi a vállalat közleményét a Paraméter.

Bécsben jelenleg is működik két étterem: az egyik a Stephansplatz közelében, míg a másik a Millennium City Mall bevásárlóközpontban, így ezeket a Monterock lényegében csak átveszi.

A Monterock adatai szerint a Five Guys az egyik leggyorsabban növekvő, világszerte elismert amerikai gyorsétteremlánc. Összesen 1850 étterme van Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten. Az árak azonban igencsak magasak: egy hamburger 12 euróba (kb. 4500 Ft), míg egy kis adat krumpli 5,5 euróba (kb. 2000 Ft) kerül.
_____________________________________
Forrás: turizmus.com
Nyitókép 123rf.com