Hamarosan nyit a Costes Downtown

Szerző: | 2015.05.20 | Hírek, Konyha

Április elsején fogadta első vendégeit a budapesti belváros legújabb szállodája, a Prestige Hotel Budapest, amelynek food & beverage részlegét a Costes csapata üzemelteti.

A Dunához közeli, Hild József által tervezett épület műemléki homlokzata a felújítás során visszakapta eredeti szépségét, a szállodába belépve visszaköszön a monarchiabéli nagypolgári elegancia. Az épület üvegtetőt kapott, és hat emelet magasságban, „kifordítva” mutatja meg az eredeti szerkezetet.

prestige10Mint a szálloda szerdai sajtótájékoztatón Gaál Miklós szállodavezetőtől megtudtuk, a 85 szobás szálloda a nyitás óta eltelt közel két hónapban magas foglaltságot magas árakkal tudott realizálni, és a szállásközvetítő oldalak előkelő helyen listázzák.

Géher Zoltán, a Continental Hotel Budapest és a Prestige Hotel Budapest brandmenedzsere nem az egyedüli, aki mindkét szállodában dolgozik, az értékesítési és marketing, a HR és a műszaki csapat több tagja is ingázik a Dohány és a Vigyázó Ferenc utca között. A Prestige személyzete egyébként 35 főből áll, és nagyjából ugyanennyien dolgoznak a teljes food & beverage-et ellátó Costes Downtown csapatában is – akik közül sokan szintén ingáznak a Ráday utcából.

Géher Zoltán elmondta: már a Continentalban is gondolkodtak a vendéglátás kiszervezésén, de végül az Araz Étterem házon belül tartása jó döntésnek bizonyult, a Prestige-ben viszont olyan partnerre leltek, akinek nem tudtak nemet mondani.

costesd1A Costest tavaly ősszel kereste meg Mazen Al Ramahi (a Boutique Hotel Budapest, a Continental Hotel Budapest és a Prestige Hotel Budapest tulajdonosa), miután megtudta, hogy éppen újabb helyszínt keresünk – a Ráday utcai étterem ugyanis bár jól megy, számos tényező gátolja további fejlődését – idézte fel Gerendai Károly, az első Michelin-csillagos budapesti étterem tulajdonosa. – A Prestige Hotel mind lokációban, mind lehetőségeiben megfelelt elképzeléseinknek, így most a két egységet párhuzamosan üzemeltetjük, ami számos kihívást rejt, hiszen egyaránt szeretnénk megfelelni a saját és a vendégek elvárásainak.

A hatvan férőhelyes Costes Downtown jelenleg próbaüzemben működik, hivatalos nyitása június 4-ére várható, addig csak a szállóvendégeket szolgálja ki. Ugyanakkor a Costes a Ráday utcai étterme május 20-án egy hónapra, felújítási munkák miatt bezárt, csapata pedig átköltözött a Costes Downtownba és a náluk foglaló vendégeket is ide irányítják. Ez idő alatt a személyzet tréningezését is el tudják végezni, hogy felkészülten várják a hivatalos nyitást.

Az étterem konyhájában látványkonyha is helyet kapott, és hamarosan costesd3érkezik a séfasztal is, amelynek koncepcióját még nem véglegesítették. És persze az étterem tulajdonosai és vezetői remélik, hogy az új egységgel is kiérdemlik a Michelin-csillagot.

Miguel Vieira, a Costes séfje elmonda: neki is újdonság a 35 fős étteremben feltálalt heti öt vacsoramenü után egy komplett szállodai vendéglátó-részleg. Ám a konyha itt is szezonális és helyi alapanyagokra épülő lesz, laza, oldott hangulatban, ahol a pólóban és a dizájner-ruhákban érkező vendégek egyaránt jól érezhetik magukat.

Miguel Vieira szerint egyébként Budapestre költözése óta, vagyis az elmúlt hét évben nagyon sokat fejlődött a budapesti gasztronómiai színtér, és ma már lehet helyi beszerzési forrásokra épülő éttermet üzemeltetni, bár bizonyos termékekért még most is Ausztriába kell menni.

A Costes Downtown kínálatából a Gourmet Fesztiválra látogatók is ízelítőt kaphatnak, sőt, Miguel Viera vasárnap este 7 órakor bemutatót is tart.