Hamarosan nyit az ország első autentikus libanoni étterme

Szerző: | 2015.11.04 | Hírek, Konyha

A Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palota ad otthont a november második felében nyitó tradicionális libanoni étteremnek, a Baalbeknek.

A Kígyó utcából önálló bejárattal megközelíthető, 65 férőhelyes étterem nevét a Bekaa folyó völgyében fekvő libanoni városról kapta (s amely nevet egyébként Csontváry Kosztka Tivadar monumentális festménye is visel).

A levantei konyha színe-javát felvonultató étterem a „halal” eljárással készülő hagyományos receptek, a friss és legkiválóbb minőségi alapanyagok mellett a kifogástalan kiszolgálásra helyezi a hangsúlyt.

A keleties hangulatú étteremben frissen készülő lepénykenyér, utánozhatatlan arab fogások és folyamatosan változó napi ajánlatok várják majd a vendégeket a hét minden napján, déltől este 11 óráig. Az étlapon a megunhatatlan mezzeken és színes salátákon kívül olyan különlegességek sorakoznak, mint a „Harira” a fűszeres bárányleves, a frissen sült grill húsok, halételek, a rózsavízzel ízesített libanoni tejpuding vagy az „Um Ali”, az egyiptomi kalácspuding.

Az étterem külön főszakácsot is kapott Mohammad Kutaini személyében, az ő szenvedélye az autentikus arab konyha iránt a garancia arra, hogy az ide ellátogatóknak olyan kulináris élményben lesz részük mintha egy közel-keleti utazáson vennének részt. A Buddha Bar executive chefje továbbra is Ossama Kutaini marad.

„Az étterem nyitásával az a célunk, hogy a vendégeink megízlelhessék a közel-kelet legizgalmasabbnak ítélt konyháját, mely egy csepp mediterrán és török beütéssel különleges fűszerezésű ételeket kínál; mindezt autentikus környezetben és hamísítatlan arab vendégszeretettel” – nyilatkozta Blandl Judit, a Mellow Mood csoport általános igazgatója.

„Emellett úgy vélem a budapestiek és az ide látogató külföldiek körében szintén van igény az újításokra. A Buddha-Bar étterem már ezelőtt is a keleti ételek széles választékával sok ember kedvencévé vált, egy eredeti libanoni étterem pedig csak tovább bővíti majd a Klotild Palota utánozhatatlan ízkavalkádját” – tette hozzá Fazekas Tamás, a Buddha-Bar Hotel igazgatója.

A Baalbek hangulatos téli teraszt is kínál, ahol a számos shisha válogatás mellett a tradicionális arab teaszertartás is kipróbálható.