Harmadjára gyűltek ösze a furminttermelő borászatok Köveskálon

Szerző: | 2020.03.04 | Hírek

Újra egy teltházas februári hétvégén van túl a Köveskáli Gasztrofalu.

A nagy sikerű 2018-as debütálást követően idén is megrendezésre került a Furmint Napok Köveskálon! Furmintra hangolt menüsor, érdekes szakmai előadások, beszélgetések és az ország legizgalmasabb Furmintjai várták minden kedves érdeklődőt a gasztrofaluként elhíresült balatoni településen.

Helyi vendéglátósok – Pálffy Pince, Mi a Kő, Káli Kövek, Káli Art Inn, Kővirág – összefogásából született meg a Köveskáli Furmint Napok ötlete, amely immár harmadik alkalommal került megrendezésre február 28. és március 1. között. Az esemény nemcsak a balaton-parti Furmintokra szeretné felhívni a figyelmet, hanem arra is, hogy az egész nyáron teltházzal üzemelő Köveskál télen is nyitott ajtókkal és meleg vendégszeretettel várta a lelkes borissza vendégsereget.

Pálffy Gyula a rendezvény megálmodója és házigazdája a pénteki szakmai nap és a teltházas hétvégé után így nyilatkozott a rendezvényről:

„Továbbra is hiszünk a Furmintban. Az elmúlt évek szakmai kóstolói alapján látjuk, hogy a Balatoni borászok is komoly figyelmet fordítanak a fajta jövőjére. Egyre többen készítenek bort és pezsgőt is Furmintból. Kíváncsian várjuk, hogy a következő években ezeket a tételeket is összekóstolhassuk egymással.  Idén a mesterkurzuson kívül először rendeztünk sétáló kóstolót, ahol a Balatoni Furmintok mellett más borvidékek neves termelőinek is biztosítottunk lehetőséget. A vendégeink pozitív visszajelzései alapján nemcsak fajtaborként, hanem házasításként vagy pezsgőként is komoly lehetőséget látunk a furmintban. Nagy öröm számomra, hogy a Furmintot a Gasztofalu többi képviselője is fontosnak érzi és ezért ezen a hétvégén közösen tudunk együtt gondolkozni és dolgozni, hogy minél színvonalasabb rendezvényt tudjunk megrendezni.”

BALTONIKÖR GASZTROPIKNIK I KÖVESKÁL

A BalatoniKör következő állomása Köveskál, így folytatódik a munka és várják a vendégeket Március 21-én a Gasztropiknik idei tavaszi sorozatának az utolsó állomásán a Köveskáli Gasztrofaluban.

Időpont: 2020 Március 21. Szombat / A rendezvény leírása és további részletek: https://www.facebook.com/events/1397308707095051/