Harmincéves a Kaltenberg

Szerző: | 2015.10.28 | Hírek, Konyha

1985-ben nyílt meg a budapesti Kinizsi utcában a Kaltenberg söröző és étterem, az akkor még oly kevés hazai vegyesvállalat egyikeként, de az első hazai, sörfőzővel egybeépített étteremként.

Az 1986 óta itt dolgozó Papp Dénes ma is az étterem tulajdonos-ügyvezetője, de már fia, Papp Dániel is igazgató. Az évforduló alkalmából rendezett ünnepségen megjelent és beszédet mondott az étterem indításában hatalmas szerepet vállaló Demján Sándor, és az akkori Skála-vezérkarból is sokan eljöttek. Megjelent a rendezvényen Luitpold von Bayern herceg a hajdani tulajdonosi kör képviseletében, valamint Habsburg György is.

A 360 főt egyszerre befogadni képes Kaltenberg szinte teljesen megtelt a meghívottakkal, akiket nosztalgia menüvel, valamint bajor és magyar élő zenével vártak. A résztvevők megkapták emlékbe az első étlap másolatát, azon még 64 forintba került a wesztfáliai sóder, 29-be pedig a Szerelmi gödröcskék nevű desszert. Egy üveg tokaji aszú pedig 219 forintba…

A régi klasszikus fogásokból szemezgettek most a séfek, megidézve, milyen is a rántott titok bajorosan, a sváb pecsenye, meg az igazi stíriai metélt.

A Kaltenberg mai erőssége elsősorban a csoportos és üzleti turizmus. Céljaik között szerepel az étterem klasszikus hagyományainak megőrzése és a gasztronómiai megújulás.

A Kaltenberg történelméről és a Papp-dinasztiáról a Vendéglátás magazin novemberi számában olvashatnak.