Három kattintás a túlélésért

Szerző: | 2020.04.22 | Hírek

Új kezdeményezéssel rukkolt elő a JÓT(T)ESZEL.hu csapata, hogy segítséget nyújtsanak a hazai vendéglátóegységeknek a vírus által okozott krízis kezelésében.

Jelen helyzetben a házhozszállítás bevezetése mellett a vendéglátóhelyek másik fontos eszköze a voucher értékesítés. Ezzel a megoldással az éttermek, bisztrók és más vendéglátóegységek gyakorlatilag azonnal bevételhez jutnak, így nemcsak a jelenlegi helyzetüket segíti, de a későbbi újranyitásukat is jelentősen megkönnyíti.

A jóteszel.hu abban segít, hogy a nehézkes, sokszor emailezést, telefonálást és személyes kontaktust igénylő utalványvásárlást egy egységes online felületre tereli.

A közösségi finanszírozás ezen formája biztosítja azt, hogy a vendég egyéni igényei alapján döntheti el, hogy milyen értékű voucher-t vásárol – az éttermek pedig ezt a fogyasztásnál ajándékkal honorálják.

A kezdeményezés életre hívói hisznek abban, hogy az éttermi számlák “előre kifizetése” egy olyan megoldás, mellyel a törzsvendégek támogatni tudják kedvenc helyeiket – sőt a voucher nagyszerű érintkezésmentes ajándék is lehet a következő hetekben, hónapokban.

A joteszel.hu három alapítója szintén iparági érintettek. Devecseri Gergő a SON OF MAN kommunikációs ügynökség tulajdonosa, Pintér Áron és Schmidt Dávid pedig a BEERCASE kézműves sörkereskedés alapítói. Mint mondják, az utalványokat értékesítő webshopot egy hét alatt hozták létre saját erőforrásból, céljuk pedig a valós, gyors segítségnyújtás.

“A kezdeményezésünk 100%-ig transzparens és nonprofit. Természetesen tudjuk, jelenleg nem mindenki teheti meg, hogy éttermi voucher-t vásároljon, ugyanakkor azt gondoljuk, hogy sokak számára fontos a törzshelyük túlélése, és szívesen találkoznának még kedvenc felszolgálóikkal az éttermek teraszain. Nem alamizsnát gyűjtünk, hanem hidat építünk. Hidat ahhoz, hogy ha ma Jót teszünk, akkor hamarosan jót eszünk”.

A teljesség igénye nélkül a kezdeményezéshez eddig olyan éttermek csatlakoztak, mint a belvárosi BESTIA, a Digó Pizza, a Fióka, illetve a Michelin csillagokkal büszkélkedő Onyx vagy Costes.

A joteszel.hu csapata folyamatosan várja azon éttermek jelentkezését, akik csatlakozni szeretnének a programhoz.