Háromnapos csokoládéfesztivál Opatijában

Szerző: | 2022.11.01 | Hírek

November második hétvégéjén három napra újra az édes élvezetek szerelmeseinek mekkájává válik a horvátországi Opatija. A Csokoládé Fesztivál látogatóit tartalmas kísérőprogram is várja.

Exkluzív csokoládétermékek, különleges finomságok és vonzó program fémjelzi a 16. Opatijai Csokoládé Fesztivált, amelyet a megszokottnál korábbi időpontban, november 11. és 13. között rendeznek meg ebben az évben, az advent izgalmas felvezetéseként. A tengerparti városban kifejezetten erre az eseményre tervezett különleges kínálat várja a vendégeket – írja a Turizmus.com.

A „Csokoládévarázs” vásáron több mint húsz kézműves mutatkozik be csokoládédesszert-különlegességeivel, Fotó: Marko Vrdoljak

A közkedvelt ínyencségnek szentelt rendezvény – Horvátország egyik legnagyobb és legrégebbi fesztiválja – az ország és a régió olyan csokoládé-különlegességeit népszerűsíti, amelyek megalkotásában egyedi szemlélet jut kifejezésre. A központi eseményen, a Gervais Központban megrendezett „Csokoládévarázs” vásáron több mint húsz kézműves csokoládédesszert-készítő termékeit ismerhetjük meg. A központ kapui november 11-én, pénteken 14-21 óráig, november 12-én, szombaton 9-21 óráig, november 13-án, vasárnap 9-19 óráig tartanak nyitva.

Az idei évben újdonságnak számít majd a családi gazdaságok által elkészített csokoládék bemutatója az opatijai kulturális központ első emeletén.  De az opatijai éttermek étlapjain, a városi kávézók kínálatában, valamint a gyógy- és wellnessközpontok kezeléseiben is megtalálható lesz a csokoládé.