Hárslevelű és bikavér idén Debrecen bora

Szerző: | 2018.01.24 | Hírek

Minden eddiginél több pincészet rekordszámú borral jelentkezett az idei Debrecen Város Bora versenyre, amelyre most először nemcsak fehér és vörös borokat, hanem pezsgőket is lehetett nevezni.

Papp László polgármester elmondta: a megmérettetésre 56 pincészet 118 tételével neveztek a három kategóriában. Tavaly 33 pincészet 94 tétele versengett, ami jelzi, hogy évről évre erősödik a város bora díj presztízse.

Idén is szigorú szabályok szerint zajlott a bírálat: a szakmai és a társadalmi zsűri vakkóstolással pontozta a mintákat. A zsűri elnöke Horkay András, az Országos Borszakértő Bizottság elnöke volt, a versenyen pincészetek és egyéni termelők vehettek részt Magyarország valamennyi borvidékéről. A győztesek, akik jogosultak az éremcímke használatára, idén is a város bálján vehetik át elismerésüket.

A Debrecen Város Fehér Bora 2018 címet Bai István 2016-os évjáratú tokaji hárslevelű bora nyerte, míg a város vörösbora Petrény Attila 2012-es évjáratú Borgundi Egri Bikavérje lett, míg a város pezsgője Balla Géza 2015-ös évjáratú Clarus száraz mustos fehér pezsgője, amely a Garamvári Szőlőbirtokkal együttműködve készült.

MTI