Hatodszorra keresik a Semmelweis Egyetem Borát  

Szerző: | 2015.04.30 | Hírek, Italsor

A Semmelweis Egyetem 2015-ben immáron hatodik alkalommal hirdeti meg országos borversenyét, amellyel továbbra is a tehetséges, minőség iránt elkötelezett, fiatal magyar borászoknak kíván megjelenési, megmérettetési lehetőséget biztosítani.

Évszázados hagyományokkal rendelkező, nemzetközi hírű tudományos intézményként a Semmelweis Egyetem feladatának érzi a magyar kultúra, és ezen belül a borkultúra, illetve a fiatal magyar borászok támogatását. Az egyetem a borverseny megrendezésével a 45 évesnél fiatalabb magyar borászoknak biztosít bemutatkozási lehetőséget, a nevezett borok pedig a „Semmelweis Egyetem Bora” megtisztelő címet nyerhetik el.

A nyertes borokat egy éven keresztül, a 2016 tavaszi következő borverseny eredményhirdetéséig az egyetem reprezentációs célokra – elsősorban exkluzív ajándékként – használja, és a kategóriák nyertesei jogosultak egy éven keresztül a „Semmelweis Egyetem Bora” cím viselésére a palackon.

A Semmelweis Egyetem Borát négy kategóriában választják ki, a bírálóbizottságban az egyetem munkatársai, minősített borbírák, valamint szakújságírók vesznek részt.

A meghirdetett kategóriák:

Rendezvény borok:

középkategóriájú fehérbor, maximum 2000 Ft/palack polci ár

középkategóriájú vörösbor, maximum 2500 Ft/palack polci ár

Reprezentációs borok:

presztízs fehérbor, maximum 6000 Ft/palack polci ár

presztízs vörösbor, maximum 10 000 Ft/palack polci ár

A bormustrát 2015. május 27-én rendezi meg a Semmelweis Egyetem, az eredményhirdetés és az ünnepélyes díjátadó 2015. június 11-én lesz.

A versenyre a borok (3 palack/bor) beküldési határideje: 2015. április 20. – május 22. 14 óra. A nevezés díjtalan!

versenyszabályzat és a nevezési lap letölthető a Semmelweis Egyetem honlapjáról.