Hétvégén kezdődnek a kacsamesék a Gléda parkolójában

Szerző: | 2021.05.04 | Hírek

Hétvégén, május 8-9-én Budapesten nyit ki először a DUCK YOU by Gléda, becenevén az Útszéli Kacsa. A professzionális kialakítású food truckban csak kacsából készülnek a fogások.

Tépett kacsaburger, wrap, kacsakolbász, grillkacsa

„A magyarok szeretik a kacsát – én legalábbis nagyon szeretem.” Ez volt a kiindulópontja Kerekes Sándor, a Gléda Vendéglő séfjének a 8 évvel ezelőtt, ám az Útszéli Kacsa egészen idáig váratott magára. A hosszú bezárások viszont megágyaztak a kacsának: Deli János és Kerekes Sándor tulajdonosok úgy érezték, a Gléda Vendéglő mellett itt az ideje útra is kelni.
A DUCK YOU kínálata mindenben különbözik a vendéglőjétől, csak a minőségben nem. A kacsák egy speciális, Törökországban gyártott sütőn forognak egymás mellett, a sütőkolbászt saját recept alapján töltetik egy kiválasztott helyen, a bucit és a kenyeret pedig Szabi, a Pék szállítja a húsokhoz. A fogásokhoz igazított fröccsökhöz speciális hűtőt építettek az autóba, hogy még véletlenül se lehessen más, mint jéghideg. Akibe pedig desszert is fér még, az mi mást választhatna, mint (mindenmentes, tehát bárki számára boldogan élvezhető) madártejet.

„Pimasz és elegáns”

Ezt az itinert kapta a DUCK YOU food truck designere a megálmodóktól, Kerekes Sándortól és Deli Jánostól, a Gléda Vendéglő tulajdonosaitól. Ezt a két fogalmat a legnehezebb összehozni, a Bathory Pictures B3 Design Studionak mégis sikerült. Ebben a régi kapcsolat is segíthetett, hiszen a stúdió vezetője Kerekes Sándor több motorját is festette korábban – így lett a DUCK YOU kívülről egy sokat látott, indusztriális cirkuszi kocsi, belülről pedig egy tökéletesen ergonomikus és professzionális nagykonyha ötvözete.
Ehhez még ugye hozzá jön a meghökkentő látvány, ahogy csirkék helyett másfél-kétszer akkora madarak forognak pirosan és ropogósan a vendégek szeme előtt a háttérben: az Útszéli Kacsa mellett tehát nagyon nehéz lesz megállás nélkül elmenni.

Hol és mikor?

A DUCK YOU by Gléda május 8-án és 9-én mutatkozik be a budapesti közönségnek a Gléda Vendéglő parkolójában, a Mikoviny utca 2-4 előtt. Utána pedig útra kél és a Tisza-tavon fészkel egész nyáron, a Tiszafüredi Szabadstrand mellett, ahol már saját terasszal várja a vendégeket.