Hisztéria Cremeria  – a fagyizás új dimenziója

Szerző: | 2016.08.04 | Hírek

Izgalmas, új résztvevővel bővült a fővárosi fagylaltozók palettája: megnyílt a Hisztéria Cremeria az Andrássy úton. A látványfagyizóban a legmodernebb technológiát, a friss alapanyagokat és a hagyományokat ötvözi az évtizedek óta cukrászattal és fagylaltkészítéssel foglalkozó Ipacs család.

A Tápiószecsőről indult, generációk óta vendéglátással foglalkozó család 1991-ben nyitotta első fagylaltozóját. Azóta nagy utat tettek meg, van fagylaltozójuk a WestEnd bevásárlóközpontban és Gyömrőn, egy cukrászdájuk és cukrászüzemük Tápiószecsőn.

hiszteria4

Gyerekkora óta a fagylaltkészítés körül forog Ipacs Balázsnak, a Hisztéria Cremeria megálmodójának élete. Ő a cukrászcsalád legifjabb tagja, aki ezzel az üzlettel szeretett volna újító szellemet hozni a hazai fagylaltpiacra, abban a reményben, hogy ezt a vendégek is értékelni fogják.

hiszteria5

Szakítva az évtizedek óta tartó hagyományokkal, itt nincs látványpult, nem áll halomra a fagylalt, és nincsenek különleges dekorációs elemek sem. A fagylaltok nagy része letisztult ízvilágú, persze akad néhány izgalmas, rendhagyóbb párosítás is, mint például a sárgadinnye pármai sonkával, vagy a ricotta karamellás fügével. De gondolnak a különféle ételérzékenységekkel küzdő vendégekre is, ezért készítenek cukor-, laktóz- és gluténmentes fagylaltokat is. Fedeles tégelyek őrzik meg az ízeket, ezért nem a látvány alapján, hanem kóstolás után lehet választani két-, három-, vagy négygombócos adagot, 600-, 900-,1200 forintos áron.

hiszteria3

Ezek a fagylaltok az itthon elérhető, legjobb minőségű alapanyagokból készülnek, de a Hisztéria Cremeria titka a technológiában van. A vertikális gépeknek köszönhetően nem túl alacsony hőfokon, ezért lassabban, kíméletesebben készül a fagylalt. Nincs szükség sem adalékanyagokra, sem stabilizátorokra, mert egy sokkal krémesebb, lágyabb textúrát, tisztább ízvilágot lehet elérni a nálunk újdonságnak számító, és az üzletben is megcsodálható technológiával. Itt minden a vendégek szeme előtt készül, egy üvegfallal elválasztott “látványkonyhán”.

A fagylaltok mellett elegáns, franciás desszertek sorakoznak a pultban. A család Kolonics Zoltán kreatív cukrásszal közösen fejlesztette ki a desszertvonalat.

Fotók: Pintér Árpád