Hozza ki a legtöbbet a professzionális konyhából a RATIONAL segítségével

Szerző: | 2024.02.01 | Hírek

A professzionális konyhák kihívásai változatosak, a magas költségektől és a szakképzett munkaerő hiányától kezdve a növekvő vendégigényekig terjedhetnek. Mindezek elsajátításához innovatív megoldásokra van szükség. A RATIONAL iVario Pro-hoz és iCombi Pro-hoz hasonlóan, amelyek együttesen lefedik az összes elterjedt főzési alkalmazás 90 százalékát, könnyen használhatók, és garantálják az étel kiváló minőségét. A ConnectedCooking digitális konyhairányítási rendszer teszi teljessé a csomagot, és biztosítja, hogy a felhasználók mindenről áttekintést kapjanak.

„Az iVario Pro igazán sokoldalú készülék” – mondja Szekeres Tibor, a Rational Magyarország vezető értékesítési igazgatója. „Ipari konyhákban felváltja a billenőserpenyőket, forralókat és kuktafőzőket, éttermekben pedig a tűzhelyeket, fazekakat, serpenyőket és fritőzöket.” Ha fontos a rugalmasság – például à la carte esetén –, Szekeres Tibor a két főzőfelületű készüléket ajánlja. Az iVario Pro 2-S-ben és 2-XS-ben például az egyik oldalon tészta főzhető, a másikon pedig steak süthető. Ha még több ételt kell egyszerre elkészíteni, a főzőfelület összesen akár négy zónára osztható külön hőmérséklet-szabályozással. Másrészt a nagyobb egy főzőfelületű modellek ideálisak ipari vendéglátáshoz: 150 literes hasznos térfogatával az iVario Pro XL körülbelül 400 adag zöldséglevest 35 perc alatt, vagy 15 kg tésztát 22 perc alatt képes elkészíteni felügyelet nélkül, folyamatosan magas minőséggel.”

Az iVarioPro igazán sokoldalú készülék | Kép: Rational

A hagyományos konyhai technológiához képest az összes iVario Pro modell akár 4-szer gyorsabb, és akár 40 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt” – magyarázza Szekeres Tibor. „Ennek alapja a vékony főzőfelület erős fűtőelemekkel. Például az iVario Pro 2-S mindössze öt perc alatt forral fel tíz liter vizet, míg egy hagyományos fazéknál ugyanez 20 percig tart.”

Az iCombi Pro-t viszont az integrált főzési szakértelem jellemzi. Függetlenül megtervezi és vezérli a főzési folyamatokat, és egyenletesen magas ételminőséget garantál minden tálcarészen – egyszerű és intuitív kezelésének köszönhetően még a képzetlen személyzet számára is: „A MyDisplay segítségével a felhasználói felület testreszabható. Ezután egyszerűen válassza ki a kívánt termék képét, és az iCombi Pro elvégzi a többit. Csak akkor jelez, ha be- vagy kitöltés szükséges” – magyarázza Szekeres Tibor. A kombi-pároló önmagát is tisztítja. Felismeri, mennyire szennyezett, és javasol egyet a kilenc tisztítóprogram közül, az időtartamot és a vegyszerek mennyiségét – ezután már csak a megfelelő tablettát kell behelyezni. „Az új iCareSystem AutoDose opció különösen praktikus” – ajánlja Szekeres Tibor. Az integrált tisztító- és tárolórendszer szilárd tiszítószerrel autonóm tisztítást tesz lehetővé egyetlen gombnyomással vagy ütemezés szerint – anélkül, hogy vegyszerekkel érintkezne.

Az iCombiPro jellemzője az integrált főzési szakértelem | Kép: Rational

„Az eredeti tartozékokat speciális főzési alkalmazásokhoz használják” – folytatja a szakértő. „Az egyéni igényeknek megfelelően kiegészíti az iVario Pro és az iCombi Pro termékeket, és kiemelkedő eredményeket és optimalizált munkafolyamatokat garantál.” Az iCombi Pro kereszt- és csíkos grillrácsa zöldségekhez, klasszikus hal vagy steakhez kiváló, valamint az iVario Pro olajsütő kosárja főzés után automatikusan kiemeli a zsiradékból az ételt.

A ConnectedCooking digitális konyhairányítási rendszer még gyorsabbá, egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi a professzionális konyhai folyamatokat. Az ingyenes platform hozzáférést biztosít a hálózatba kapcsolt RATIONAL főzőrendszerekhez PC-n, táblagépen vagy okostelefonon keresztül. Ez azt jelenti, hogy mindig figyelemmel kísérheti a rendszer részleteit, például a kihasználtságot, a tisztítási állapotot, az energiafelhasználást és a HACCP-adatokat. „A főzőrendszereinkkel rendelkező ügyfelek például az automatikus szoftverfrissítés előnyeit is élvezik – mondja Szekeres Tibor –, a több étteremmel rendelkező cégek pedig recepteket és főzőprogramokat készíthetnek a központi irodában, és egyetlen kattintással átvihetik azokat a többi főzőrendszerébe. Ez garantálja az egységes szabványokat minden helyen.”

A ConnectedCooking digitális konyhairányítási platform segítségével mobiltelefonon is követhetők a főzőrendszerek részletei | Kép: Rational

A RATIONAL-termékekkel a szakemberek a legtöbbet hozzák ki konyhájukból, megkönnyítik maguk és munkatársaik munkáját, és mindig bízhatnak a kiemelkedő élelmiszer-minőségben. Az iVario Pro-ról, az iCombi Pro-ról és a ConnectedCooking-ról további információ a www.rational.hu oldalon található.

Találkozzunk a SIRHA Budapesten 2024.március 5 és 7 között az A pavilon G6-os standján!

Kapcsolat:

RATIONAL Magyarország
Bemutató- és tréningközpont
1152 BUDAPEST
Szentmihályi út 167–169.
AsiaCenter, Nyugati szárny 2. emelet

Tel.: +36 30 200 8212
E-mail: rational@rational.hu
Web: www.rational.hu

Facebook http://facebook.com/RATIONAL.AG
Twitter http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube http://www.youtube.com/user/RATIONALAG
LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/rational-ag/

(X)
___________________________
Nyitókép: Rational