A két Hunyadi Budán

Szerző: | 2017.04.23 | Céghírek, Hírek

Az I.kerületi Hunyadi Lakásbisztró és Kézműves Söröző után megnyílt a „kistestvér”, a Hunyadi Gasztroműhely a Retek utcában is, újabb lehetőséget kínálva a budai BBQ- és sörkedvelőknek.

Itt, az elődök hagyományait folytatva, napi menüt is lehet kapni délben 1300 forintért, a nap további részében pedig az előétel, leves, saláta mellett alapvetően burgereket, oldalast, grillezett húsokat, szendvicseket. A választékban ugyanis a főszerepet a BBQ-nak szánják.

Hunyadi GasztroműhelyBoros Gáborék 2014-ben vették át a Vár alatti Hunyadi utca családias hangulatú sörözőjét, azzal a szándékkal, hogy létrehozzák a Várnegyed legjobb kézműves sörözőjét, a Hunyadi Lakásbisztró és Kézműves Sörözőt. Ez annyira sikerült, hogy törzsvendégeik ma már inkább őket választják a pesti sörbárok helyett, és számos magyar kézműves sörnek teremtettek bemutatkozási lehetőséget. Kínálatukban felvonul a hazai kisüzemi sörvilág színe-java, a könnyedebbektől az extrém főzetekig. Az állandóan változó kollekció mellett folyamatosan csapon tartják a RothBeer söreit. Az ételválasztékot azonban a sörkorcsolyákra kellett korlátozni. Ezek azonban akármennyire is különlegesek voltak, egy idő után kevésnek bizonyultak a vendégeknek, akik több időt szerettek volna a sörökkel eltölteni. Ennek a kényszernek és a Retek utcai üzlet találkozásának köszönhető a Hunyadi Gasztroműhely megnyitása, és erre az alkalomra időzítették a Rothbeer Gingermeiter sörének prezentációját is. A Hunyadiban megszokott, alaposan megválogatott magyar kisüzemi sörök mellé itt erős nemzetközi sörkínálat sorakozik fel, élen a Hekkelberg lágerekkel, és a BrewDog ale-ekkel, de a hangsúlyt az ételekre helyezik.

Hunyadi GasztroműhelyA választék kialakításában is a véletlennek volt szerepe: a hirdetés útján talált séf, Lehel Márk (Mike) friss szellemmel vetette bele magát a BBQ világába, és kísérletezéseinek egyik eredménye lett például a tintahal tintájával színezett buci. Márk hét éve szakács, Serényi Zsolt és Adorjányi Máriusz hatására fordult a BBQ felé. A saját receptje alapján készített pulled beef szendvicse szemléltette a megnyitón a Rácz Attila Steakes hentesüzletéből származó prémium alapanyagot, ahol az ételek minősége kezdődik.

Hamarosan megnyílik a Trombitás kerttel és az Il Treno-val közös területen kialakított teraszuk is.

Fotók: Borzavári Csaba